Başbakan Erdoğan Bursa'dan çağrıda bulundu

BAŞBAKAN Erdoğan, partisinin Bursa il kongresinde yaptığı konuşmada siyasetin tüm aktörlerini, sivil toplum örgütlerini, akademisyenleri, yazarları Türkiye"nin kronik meselelerini akılla, sağduyuyla ve soğukkanlılıkla tartışmaya davet etti.

Geçmişteki siyasilerin Türkiye"nin vaktini heba ettiklerini ileri süren Erdoğan, “30, 40, 50 yıldır tartıştığımız meseleleri, Allah korusun, bir 50 yıl daha tartışmak istemiyoruz” dedi.

Muhalefetin dış politikada ve terörle mücadelede çözümsüzlük üzerine siyaset ürettiğini söyleyen Erdoğan şu çağrıyı yaptı: “Bursa"dan bir kez daha çağrıda bulunuyorum; siyasetin tüm aktörlerini, sivil toplum örgütlerini, akademisyenleri, yazarları Türkiye"nin bu kronik meselelerini akılla, sağduyuyla, soğukkanlılıkla tartışmaya davet ediyorum. Ama işi iyi inceleyerek, tahlil ederek tartışmaya davet ediyorum. Ortak akılla, aklıselimle bu meselelerin üzerine gidelim, mutabakat zemininde, uzlaşı zemininde konuşarak, diyalogla birbirimizi anlamaya çalışarak ortak sonuçlara varalım. Şimdiden söylüyorum; istismar siyasetine soyunanlar, milletimizin duygularını kendi politik çıkarları için kullanmaya çalışanlar bugün de gelecekte de kaybetmeye mahkumdur. Bu tarihi fırsatları değerlendirmeyenler milletin nazarında, tarihin nazarında mahkum olurlar. Bizim hiçbir kompleksimiz, hiçbir çekincemiz ön yargımız yok. Artık Türkiye"nin önünde ciddi bir engel olan hangi mesele varsa onları çözüme bağlayalım ve yürüyüşümüze devam edelim.”

BAŞBAKAN"A KADIN KORUMA

AKP"nin Bursa"daki 3"üncü Olağan Genel Kurul toplantısı için gelen Başbakan Erdoğan"a, koruma ordusu eşlik etti. Tek tip siyah kıyafet ve gözlükleri ile dikkat çeken korumalar arasında kadın polisler de tek tip giyimleriyle dikkati çekti. Başbakan Erdoğan"ın geçeceği alanlar özel eğitimli köpeklerle kontrol edildi. Çok sayıda güvenlik görevlisi her yeri didik aradı. Güneş gözlüğü takan erkek korumaların arasında yer alan onlar gibi giyinen bir kadın polis, Erdoğan"ın Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve spor salonunda yaptığı konuşma sırasında yanından bir an olsun ayrılmadı.