Mahallesi'nde yurtta kalan ve orman işletmesine ait yangın söndürme göletinde serinlemek isterken kaybolan 2 öğrenicinin cesedine ulaşıldı.

Olay, dün saat 13.00 sıralarında Kavaklıdere Orman İşletmesi'ne ait yangın söndürme göletinde meydana geldi. Çayboyu Öğrenci yurdunda kalan ve Kavaklıdere Sadık Göçen Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki İsmail İnan ile Çayboyu Şehit Şenol Özbay Ortaokulu son sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Hakan Şahin serinlemek için gölete gitti. Arkadaşlarının ihbarı üzerine her yerde aranan İsmail İnan ile Hakan Şahin'in elbiseleri gölet kenarında bulundu. Bunun üzerine 8 metre derinliğinde 35 metre çapındaki 1500 tona yakın su bulunan ve etrafı dikenli tellerle çevrili gölette arama başlatıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Grup Amirliği ekipleri, AFAD, Orman İşletme Müdürlüğüne ait 8 vidanjör ve arazöz ile su boşaltırken Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Gurup Amirliği'ne bağlı 5 dalgıç polis arama çalışmasına başladı. İki öğrenci, 5 saatlik çalışma ardından gölette boğulmuş halde bulundu. Kepçe operatörü 47 yaşındaki baba Sait Şahin oğlu Hakan Şahin'in cesedi dışarı çıkarılınca fenalık geçirdi. Ardından İsmail İnan'ın cesedi çıkarıldı. İsmail İnan'ın yakınları da sinir krizi geçirdi.

Kavaklıdere Kaymakamı Doğan Kemelek ile AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Demir ve çok sayıda köylü çalışmaları izledi. İki öğrencinin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Çalışmaları izleyenlerden Naim Sağlam, "Bu orman havuzunun her tarafı dikenli tellerle çevrili, girmek neredeyse imkansız. Ama çocuklar serinlemek için suya girmişler, bu köyde şimdiye kadar yüzmek için kimsenin bu havuza girdiğini duymadık" dedi. Kavaklıdere Savcılığı ve jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.