Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “2010 yılı Balıklandırma Programı” kapsamında Aydın genelinde bulunan ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından belirlenen azmak ve göletlere balık yavruları bırakıldı. Bakanlık tarafından Aydın"a tahsis edilen 84 bin adet pullu sazan yavrusu Çine"deki Altınabat, Elderesi, İbrahimkavağı, Bereket, Atacan, Cami ve Muhtar azmakları; Germencik"teki Bozköy azmağı, Karacasu"daki Dereköy, Nargedik ve Yazır azmakları; Koçarlı"daki Bıyıklı-Sülüklü azmak ve Karacaören azmağı; Köşk"teki Başçayır azmağı ve Kuyucak"taki Ören, Belenova ve Yukarı Kayacık azmağı olmak üzere ilçelerde bulunan 16 adet azmak ile göletlere bırakıldı.
Antalya"da bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü"nün Kepez Tesislerinden Aydın Tarım İl Müdürlüğü aracıyla getirilen ve içersinde yeterli miktarda oksijen doldurulmuş torbalarla kaynaklara transferi yapılan 84 bin adet yavru balık, 16 farklı noktadaki yeni yaşam alanlarına kavuştu.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Balıklandırma Programı kapsamında yürütülen, balıklandırma çalışmaları ile yöre ekonomisine katkı sağlanması, sportif avcılığın geliştirilmesi ve balık tüketiminin arttırılması amaçlanıyor. Kaynağa bırakılan balıkların, eşeysel olgunluğa ulaşıp çoğalabilmeleri için; en az 3 yıl süreyle avlanmaması ve çevre halkının bu konuda duyarlı olması gerekiyor. iha