Ford, krizle askıya aldığı Transit"i yenileme projesi için yeniden düğmeye bastı. Tamamen yenilenecek Ford Transit, 2012 sonunda vitrine çıkacak. Yeni Transit"le birlikte Ford Otosan yıl sonunda dev bir yatırım kararı alacak. Connect"in 2012"de ABD"de üretimine başlanmasıyla birlikte Ford Otosan, Transit"in dünyadaki üretim merkezi haline gelecek.

KÜRESEL krizin etkilerinin azalmaya başladığı, otomotiv sektöründe ertelenen yeni projelerin yeniden devreye sokulmasıyla kendini gösteriyor. 2011"de devreye girecek yeni Transit projesini süresiz erteleyen ABD"li otomotiv devi Ford, bu proje için yeniden düğmeye bastı. Tepeden tırnağa yenilenerek Ford"un dünya modeli olacak yeni Transit, 15 aylık gecikmeyle 2012"de Gölcük"te üretilip yollara çıkacak. Yeni model için yıl sonunda dev yatırım kararı açıklamaya hazırlanan Ford Otosan, böylece 2012"den itibaren sadece Transit"in dünyadaki üretim merkezi olacak. Transit Connect"in üretimi Romanya ile ABD"deki fabrikalar tam olarak devreye girince bitecek.

Sadece Transit üreteceğiz

Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay, sadece Türkiye"de üretilen ve ABD"ye ihracatına başlanan Connect üretiminin 3-4 yıl içinde Gölcük"te sona ereceğini belirterek, şunları söyledi: “Connect"in Romanya ve ABD"de üretimine başlandıktan sonra Gölcük fabrikasında sadece yenilenen Transit üretilecek. Gölcük fabrikasında boşalan kapasiteyi yenilenecek Transit"le dolduracağız. Bu model dışında şu an için başka yeni model yok.”

2015"te hedef 750 bin Transit

Kriz öncesinde Ford"un yaptığı projeksiyona göre 2015 yılında dünyada Transit pazarının 750 bin adetlik seviyeye ulaşacağını kaydeden Otaş şunları söyledi: “İngiltere"de sadece 35 bin adet Transit üretildiği düşünülürse, Türkiye"ye rakam ne kadar olursa olsun önemli görevler düşecek.”

Teşvik için başvuracağız

Otay, Transit modelinin baştan aşağıya yenilenmesi için düğmeye basıldığını ve araç için ciddi yatırım yapılacağını bildirdi. Yatırım miktarının yeni Doblo"ya harcanan 400 milyon Euro"luk tutar kadar olabileceğinin sinyallerini veren Otay, kararın yıl sonunda netlik kazanacağını belirtti. Otay, “Yeni çıkan teşvik yasası var, ona başvuracağız. Fabrikada üretim şekli tamamen değişecek. İki ürün üretirken, tek araç üreteceğiz. ” dedi.
Nuri Otay, yeni Transit"in Ford"un dünyadaki en kârlı ürünlerinden biri olduğunun altını çizerek, “Biz sadece Ford Transit üreterek daha kârlı bir şirket haline geleceğiz. .”

Konfor ve versiyon artacak tasarımında Türkler olacak

Nurİ Otay, yeni Transit"le birlikte rakiplerde bulunan ancak Ford"da yer almayan versiyonların da üretileceğini belirterek, “Hem de daha konforlu olacak. Mevcut Transit tamamen İngiltere"de tasarlanmıştı. Bu kez yeni aracı Türk ve İngiliz mühendisler ortak geliştiriyor. Gebze"deki Ar-Ge merkezimiz yeni Transit üzerinde çalışıyor” dedi.

Yeni Ranger 37 bin 780 TL

FORD Otosan, yenilenen pick-up modeli Ranger"ı 37 bin 780 TL"den başlayan fiyatlarla Türkiye"de satışa sundu. Ford Otosan"ın Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, otomobil türevli pick-up pazarının müşteri profilinde büyük değişim yaşandığını belirterek, “Düne kadar çiftçilerin, filolar ve kamu kuruluşlarının tercih ettiği pick-up "ların günümüzde bireysel kullanımı hızla artıyor. Bugün ticari araç satışlarının yüzde 10"u pick-up"lardan oluşmaya başladı” dedi. Özüner, bu yıl Ranger"la yakaladıkları liderliği yeni modelle yıl sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti. Kinetik tasarım anlayışıyla tamamen yenilenen Ranger"da 156 beygir güç, 380 Nm tork ve otomatik şanzıman seçeneğine sahip yeni 3 litrelik dizel motor bulunuyor. Standart ve XLT modellerde ise 2.5 litre 143 beygir dizel motor bulunuyor. - hürriyet