Sazanın, yumurtalarını bırakmak isterken telef olduğu sanılıyor.
 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Köyceğiz Meslek Yükseokulu 1'inci sınıf öğrencileri 18 yaşındaki Mutlu Demiröz ile aynı yaştaki Hakan Arıkan, geçen pazar günü serinlemek için Köyceğiz Gölü'ne girdi. yaklaşık 100 metre kadar uzaklaştıkları kıyıda bir karartı olduğunu fark eden iki arkadaş, merak edip yanına gittiklerinde yerde ölü bir sazanla karşılaştı. Ölü balığı bulan gençlerden Hakan Arıkan, "Çevrede başka ölü balık yoktu. Bu nedenle yaklaşık 10 kiloluk sazanın, önce yaralanma sonucu öldüğünü zannettik. Ancak üzerinde herhangi bir yara olmadığı için neden öldüğünü anlayamadık" dedi.
 
Köyceğiz Gölü'nde balık üretimi yapan Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muhammet Aktaş ise balığın yumurtalarını bırakmak isterken telef olmuş olabileceğini söyledi.
 
Sazanların yumurtlama dönemi olduğunu belirten Aktaş, "Bu balık da büyük bir olasılıkla dere yatağına giderek sığlık bir alana yumurtalarını bırakmak istemiş olmalı. Balıklar yumurtlama sırasında hiçbir şeyi görmez ve hissetmezler. O sırada elle bile yakalamak mümkün olur. Yumurtalarını karınlarını karaya sürterek boşaltmaya çalıştığı sırada herhangi bir etken ile karada kalarak telef olmuş olmalı" dedi.
 
Köyceğiz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ise konunun kendilerine intikal etmediğini bu nedenle görüş belirtemeyeceklerini bildirdi.