Cimnastikte 4 milli sporcu, 2012 Londra Olimpiyatları öncesi yapılacak Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda olimpiyat vizesi arayacak.
Japonya'nın başkenti Tokyo'da, 7-16 Ekim tarihlerinde yapılacak dünya şampiyonasına katılacak olan Göksu Üçtaş, Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan ve Demet Mutlu, burada ilk 20 sporcu arasına girebilmeleri halinde olimpiyat vizesi alacaklar. Şampiyona sonunda ilk 20'ye giren her ülkeden bayanlar ve erkeklerde sadece 1'er sporcu Londra Olimpiyatları'nda ana tablo öncesi yapılacak elemelere katılma hakkı elde edecek.
Toplam 543 sporcunun mücadele edeceği şampiyona öncesi Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Atilla Örsel, bu şampiyonada, Türkiye'nin cimnastik branşındaki olimpiyat özlemini gidermek istediklerini  belirterek, "Ülkemizi 4 sporcumuz temsil edecek. Olimpiyat yolunda en çok Göksu Üçtaş'ın şansının olduğunu düşünüyorum" dedi.
Üçtaş'ın yanı sıra Ümit Şamiloğlu'nun da barajı geçebileceğini kaydeden Örsel, Ferhat Arıcan çok genç olmasına rağmen madalya umudu taşıyor. Geçen yıl Singapur'da yapılan Gençlik Olimpiyatları'nda gümüş madalya alan Ferhat, bu anlamda ülkemize ilk gümüş madalyayı kazandırmıştı. Umarım bu kez de olimpiyat vizesi alarak bir ilke imza atar" diye konuştu.
SPORCULARI TANIYALIM
Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek sporculardan Göksu Üçtaş, 1990 Gaziantep doğumlu. Çalışmalarını antrenör Nargül Güler ile Bolu'da sürdüren milli sporcu, 2009 Akdeniz Oyunları'nda atlama masasında gümüş madalya aldı ve Türkiye'ye bu dalda ilk madalyayı kazandırdı. 2010 yılının Mart ayında Doha'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda yer hareketlerinde bronz madalya kazanan Üçtaş,  yine geçen yıl Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentinde düzenlenen Dünya Kupası yarışmalarından yer aletinde altın, denge aletinde gümüş ve atlama aletinde de gümüş olmak üzere 3 madalyayla döndü.
1980 Ağrı doğumlu olan ve babasının cimnastik sevdası nedeniyle çok küçük yaşlarda bu sporla tanışan Ümit Şamiloğlu, Türkiye'ye "ilk"leri yaşatan sporculardan biri.
2007 Dünya Kupası finallerinde barfikste altın madalya alarak Türkiye'ye ilk dünya şampiyonluğunu kazandıran Şamiloğlu'nun en büyük hedefi, olimpiyatlarda madalya kazanmak. Şamiloğlu'nun antrenörlüğünü Şenol Türkdoğan yapıyor.
1993 doğumlu Ferhat Arıcan ise 2010'da Singapur'da yapılan Dünya Gençlik Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanarak, Türkiye'ye bu oyunlarda madalya getiren ilk sporcu oldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Reyhan Karanlık'ın sporcusu olan Arıcan, Gençlik Olimpiyatları'nda atlama masası dalında 2'nci sırayı elde ederek, büyük bir başarıya imza attı. Arıcan, olimpiyat vizesi yolunda en çok ümit vadeden sporcular arasında yer alıyor.
Kadronun en genç sporcusu olan ve İzmir Şavkar Spor Kulübü'nde, antrenör Özgür Gümüşlü ile çalışan Demet Mutlu da bu şampiyonada olimpiyat vizesi arayacak.
 
-NTV SPOR-