ERTELEME YOK KARARI VERECEĞİZ
 
"Hiç bir şekilde ligleri ilerleyen bir tarihe ertelemeyi düşünmüyoruz. Süper Lig belirlendiği gibi 9 Eylül tarihinde başlayacak"
 
"Öncelikle Etik Kurulu'nun raporunu inceleyeceğiz. Ortaya çıkacak kanaat sonrasında bir karara varacağımızı düşünüyorum"
 
3 Temmuz'da başlayan ve Türk futbolunda büyük bir deprem etkisi yapan futbolda şike soruşturmasında artık gözler Futbol Federasyonu'nda. Etik Kurulu, 25 Temmuz'dan itibaren savcılıktan alınan 26 klasör ve 14 bin sayfayı kozmik odada incelemeye almıştı. Kurul günler sonra oluşturduğu raporu bugün Federasyon'a teslim edecek. Böylece adı şike iddiaları ile anılan takımların durumları bugün Futbol Federasyonu'nun İstinye'de bulunan genel merkezinde gerçekleştirecek toplantı sonrasında netleşecek. 
 
Geri sayım başladı
 
2010-11 sezonunun kaderinin belli olmasına saatler kala Federasyon Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ çok özel açıklamalarda bulundu. Gümüşdağ, Etik Kurulu'nun sabah saatlerinde kendilerine bir rapor sunacağını ifade ederek, "Yapacağımız toplantıda bu raporu detaylı olarak inceleyeceğiz. Sonuç olarak bir kanaat oluşacağına inanıyorum. Eğer umduğumuz gibi olursa yönetim kurulundan mutlak bir karar çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu. 
 
9 Eylül'de başlayacak
 
Göksel Gümüşdağ, 2010-11 sezonunun dondurulacağı iddialarına ise "Şunu net olarak söyleyebilirim. Hiçbir şekilde ligleri dondurmayı düşünmüyoruz. Zaten tarihte bir erteleme yapmıştık. Süper Lig belirlendiği gibi 9 Eylül tarihinde başlayacak" diyerek yalanladı.
 
TOPLANTIDA VERİLMESİ MUHTEMEL KARARLAR
 
1-Şike ve teşvik primine bulaşan takımlar küme düşürülecek. 
2-Şike ve teşvik primine bulaşmış takımlar ligde kalacak ama eksi puanla lige başlayacak.
3-Şike ve teşvik priminden dolayı takımlar suçlu bulunmayacak.
4-Şike ve teşvik primine bulaşan takımlar için mahkeme sürecinin beklenmesi kararı alınacak.
 
Piyasaların kapanması beklenecek
 
Futbol Federasyonu bu sabah saatlerinde Etik Kurulu'ndan dosyaları alacak ve öğleden sonra toplantısını yapacak. Yönetim kurulu, şike soruşturması kapsamında kesin bir karara varılsa bile açıklamayı akşam saatlerinde yapılması bekleniyor. Böylece adı şike iddialarıyla anılan ve borsaya açık kulüplerin hisse senetlerinde yaşanabilecek spekülasyonların önlenmesi amaçlanıyor.
 
Düşenleri güzel haber bekliyor
 
Geçtiğimiz sezonu son üç sırada tamamlayarak küme düşen Bucaspor, Kasımpaşa, Konyaspor'u da Futbol Federasyonu'nun bugün vereceği karar çok yakından ilgilendiriyor. Eğer şike ve teşvik primine buluşan takımlar küme düşürülürse bu kulüpler Süper Lig'de tekrar kalma şansını yakalayacak. Bu nedenle 3 kulüpte heyecan dorukta. 
 
Bursaspor'un cezası görüşülecek
 
Futbol Federasyonu'nun bugünkü toplantısında olaylar nedeniyle yapılamayan Bursaspor-Beşiktaş karşılaşması da masaya yatırılacak. Yaşanan olaylar sonrasında Yeşil-Beyazlı kulüp 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası almıştı. Bursaspor'un yaptığı itiraz sonrasında Timsahların cezasının indirilme durumu da tartışılacak.
 
Fenerbahçe Almanya'da öğrenecek
 
Adı şike iddialarıyla anılan Sarı-Lacivertliler, kararın etkilerini gurbette yaşayacak. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise hastane odasında bu önemli haberi duyacak. Türk futbolu, Federasyonun vereceği önemli hükme odaklanmış durumda. Adı şike iddiaları ile anılan ve yeni sezon hazırlıkları çervesinde Almanya'ya giden 
Fenerbahçe, bu kritik kararı gurbette öğrenecek. Tutuklanıp, Metris Cezaevi'ne gönderilmesine rağmen rahatsızlanarak Şişli Etfal'e kaldırılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da bu önemli haberi hastane odasında duyacak. 
 
Beşiktaş tesislerinde
 
Şike iddialarının gölgesindeki diğer bir takım Beşiktaş ise kendi tesislerinde yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Trabzonspor da UEFA Avrupa Ligi Play-Off'unda Athletic Bilbao karşılaşmasının hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Şenol Güneş, ilk kez takımı 5 günlük kampa alarak dikkatleri üzerine çekmişti.
 
HABER: Orçun ÖZATEŞ-BUGÜN