1995 yılında Balkan ikincisi ve Avrupa dördüncüsü, 2003"de dünya dördüncüsü, dört kez de Türkiye şampiyonu olan millî paraşütçü Meryem Akar, THK tarafından İzmir"in Selçuk ilçesinde düzenlenen 37. Türkiye Açık Paraşüt Şampiyonası"nda Bayanlar Ferdi Hedef"te birinci oldu.
10"u bayan 80 sporcunun katıldığı şampiyona 5 – 14 Eylül tarihlerinde Selçuk-Efes Havalimanı"nda düzenlendi. Türkiye"nin paraşütte dünya çapında sporculara sahip olduğunu ancak bunun ülkemizde bilinmemesinden üzüntü duyduğunu belirten Meryem Akar, ileriki yıllarda özel sektörün bu spora ilgisinin ve desteğinin artmasıyla Türk paraşütçülerin ülkemizin adını göklere altın harflerle yazmaya devam edeceklerini söyledi.
Kuşadası"nda oturan ve paraşüt sporuna 16 yıl önce gönül veren Meryem Akar, şu sıralar İzmir"in Selçuk ilçesinin Selçuk-Efes Havalimanı"nda faaliyet gösteren Sky and Sea firmasında uçuş ve satış koordinatörü olarak çalıyor ve Kuşadası"nda ikamet ediyor. THK ile ortaklaşa çalışan Sky and Sea hava sporlarının yaygınlaşması ve turizme açılması için 2008 sezonunun başından beri büyük çaba harcıyor. Efes"in üzerinde microlight uçuşu, tandem paraşüt atlayışı ve özel uçakla hava turları düzenleyen THK, Ege bölgesinde seyahat acentelerine yönelik satışlarının koordinasyonunu Sky and Sea aracılığı ile yürütüyor.
29 Ekim – 9 Kasım tarihlerinde Dubai"de gerçekleştirilecek 12.Asiania Paraşüt Şampiyonası"na Sky and Sea sponsorluğunda Selçuk-Efes Havalimanı"nda antrenman yaparak hazırlanan millî paraşütçümüz Meyem Akar, Dubai"de hedefinin ülkemizin adını göklere altın harflerle yazdırmak olduğunu söyledi.