Sanatçı Gökhan Kırdar, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, daha önce bir çok müzik çalışması gerçekleştirdiğini anımsatarak, ilk kez böyle bir çalışma yapacağını söyledi.

Kırdar, projesini bir süredir sanal ortamdan ve çeşitli sosyal paylaşım sitelerinden yürüttüğünü, müzik terapi çalışmalarını izleyenlerin sayısının da 500 bine ulaştığını kaydetti.

Gökhan Kırdar, müzik terapinin sanal ortamdaki etkisinin sınırlı olduğunu, müziğin terapi olabilmesi için titreşimlerin direkt olarak vücuda ulaşması gerektiğini belirtti.

Kırdar, Antalya'da müzik terapi üzerine ''Oqlub Seven'' adında bir kulüp oluşturacaklarını ve bu kulüpte yıllar önce Orta Asya Türkleri, Osmanlı ve Selçuklular'da da örneklerine rastlanan darüşşifalarda olduğu gibi müzik ile tedavi yöntemlerine yer vereceklerini söyledi.

Gökhan Kırdar, çekilecek filmin konusunun da bu kulüp etrafında gelişen olaylar ve beşeri aşktan ilahi aşka ulaşan 7 dansçının hikayesinden oluşacağını anlattı.

Kırdar, ''Antalya Oqlub In Love'' filminin, 7 kişiden oluşan dans grubu ''Rainbow'' üyelerinin Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında geldikleri Antalya'da, Oqlub Seven ile tanışmaları ve daha önceki yaşamlarındaki psikolojik bunalımları atlatarak yeni bir kişilik kazanmaları üzerine kurulu olduğunu bildirdi.

Rainbow grubu üyelerinin 7 kıtadan seçilen dansçılardan oluştuğunu ifade eden Kırdar, filmin ''cast'' seçimlerinin de 17 Temmuz'da yapılacağını belirtti. Kırdar, seçmelere ses, sahne, resim sanatçılarından amatör ve profesyonel herkesin katkısını beklediklerini kaydederek, film ve kulüp için yürüttüğü çalışmalara başta Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) olmak üzere birçok bürokratın da katkı sağladığını söyledi.

Filmin 2012 yılında vizyona gireceğini bildiren Kırdar şöyle konuştu:

''Dünyanın 7 kat altı ve 7 kat üstü. Cennet ve cehennemin 7 kattan oluşması. 7 renk, 7 kıta bulunması ve haftada 7 günün olması. Filmimizde de 7 başrol oyuncusu yer alıyor. Konu 7 günde gerçekleşiyor ve her karaktere birer gün ayrılıyor. Güzel bir tesadüf oldu ki o da Antlaya'nın plaka kodu 07. Bugüne kadar olan çalışmalarım müzik projeleri üzerineydi. Ama bugünden itibaren yeni bir dönem, herkes için de çok özel bir proje gerçekleştireceğimizi düşünüyorum.''

Kırdar, filmde kendisinin kamera önü ve arkasında yer alacağını, İtalyan bir görüntü yönetmeniyle çalışacaklarını kaydetti.