Rusya'ya bağlı Tataristan özerk cumhuriyetinin başkenti Kazan'da süren şampiyonanın akşam seansında erkekler 56 kilo mücadelesinde Türkiye'den Gökhan Kılıç, günü 1 altın, 1 gümüş madalya ile kapattı.

Gökhan Kılıç, koparmadaki ilk hakkında 113, ikinci hakkında 116 ve son hakkında 118 kilo kaldırarak, Avrupa şampiyonluğuna uzandı. Bu aynı zamanda Gökhan Kılıç'ın ilk Avrupa şampiyonluğu oldu.

Aynı kiloda mücadele eden Sedat Artuç ise ilk hakkında 113 kiloyu başarılı bir şekilde kaldırdı. İkinci ve üçüncü hakkında 116 kiloyu kaldıramayan Artuç, şampiyonayı 7. olarak tamamladı.

Bu kiloda Avrupa ikinciliğini Gökhan Kılıç ile aynı kiloyu kaldırmasına karşın tartıda 90 gram fazlası bulunan Belaruslu Chadovich, üçüncülüğü ise 115 kiloluk kaldırışıyla Moldova'dan Dudoglo aldı.

KILIÇ TOPLAMDA GÜMÜŞ MADALYA ALDI

Gökhan Kılıç, koparmadaki altın madalyanın ardından silkmedeki ilk hakkında 133 kiloyu rahat kaldırdı. İkinci hakkında 137 kiloda başarılı olamayan Kılıç, son hakkında 138 kiloyu kaldırarak, silkme müsabakalarını 5. sırada tamamladı. Koparmada 118, silkmede ise 138 kilo kaldıran Gökhan Kılıç, toplamda 256 kilo ile gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bu kiloda toplamda Avrupa şampiyonluğunu 262 kilo ile Moldova'dan Sirghi Oleg, üçüncülüğü ise 256 kiloyla Romanya'dan Croitoru elde etti. Rumen sporcunun, Türk halterciyle aynı ağırlığa sahip olması ve aynı kiloyu kaldırmasına karşın, ilk dereceyi Gökhan Kılıç yaptığı için gümüş madalya Türkiye'ye geldi.

Aynı kiloda podyuma çıkan Sedat Artuç ise ilk hakkında 133 kiloyu kaldıramazken, Türk halterci ikinci denemesinde ise aynı kiloyu kaldırmayı başardı. Son hakkında 138 kiloyu kaldıramayan Artuç, toplamda 246 kilo ile 8. sırada yer aldı.

A.A.