Nükleer santral ihalesini protesto eden Greenpeace üyesi bir grup, Kızılay'daki bir gökdelenin tepesine çıkarak "Nükleer Suçu Durdurun" yazılı pankart açtı.

Bellerine bağladığı iplerle gökdelenden aşağıya sarkan eylemciler daha sonra polis tarafından gözaltına alındı.

Türkiye'de kurulmak istenen nükleer santralleri protesto eden Greenpeace üyesi bir grup Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Kızılay PTT'nin üzerindeki gökdelenin üzerine çıkarak eylem yaptı. Bellerine bağladıkları iplerle kendilerini aşağıya sarkıtan iki eylemci "Nükleer Suçu Durdurun" yazılı pankart açtı. Polis ekiplerinin devreye girmesi uzun uğraşlar sonucunda ikna edilen iki eylemci eylemlerine son vererek daha sonra yeniden bina üzerine çıktı.

Polisler, bina üzerine çıkarak eylem yapan 6 Greenpeace üyesini gözaltına aldı.

Eylemciler, polis otosuna bindirilirken yapılan nükleer santral ihalesinin yasa dışı olduğunu söyledi. Eylemciler, sorgulanmak üzere Çankaya Merkez Karakolu'na götürüldü.

Konuyla ilgili olarak Milli Müdafaa Caddesi'nde açıklama yapan Greenpeace üyeleri, nükleer santralin kurulması için Rusya ile görüşülen nükleer ihale şartnamesinin yasa dışı olduğunu belirterek, hükümetin nükleer santral yerine yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi gerektiğini ifade etti.Açıklamanın ardından eylemciler olaysız dağıldı.

SABAH