“Damdaki Kemancı”, “Kral Lear”, “Kral Oedipus” gibi oyunlardaki rolleriyle belleklere kazınan 1920 Malatya doğumlu Gökçer; sinema oyunculuğu da yapmıştı.
1942 yılında Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü"nden mezun olan Gökçer, 1958"de henüz 38 yaşındayken Muhsin Ertuğrul"dan boşalan Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü"ne atandı. Bu görevini 1983 yılına kadar sürdürdü.
1985 yılında aldığı profesörlük unvanı ile Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü başkanlığını yürüttü. 1998"de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü"nün kuruluşunda yer aldı ve bölümün başkanlığına getirildi.

Oğlu izinden gitti
Gökçer ilk evliliğini oyuncu Mediha Gökçer ile yaptı. Bu evlilikten doğan Deniz Gökçer de anne baba mesleğini sürdürdü.
1981 yılında Devlet Sanatçısı unvanı alan Gökçer; Yunanistan Krallığı l. Georges nişanı, İtalya Cumhurbaşkanlığı Commandatore nişanı ve Polonya Kültür Nişanı"yla ödüllendirildi.
Son yıllarda sağlık sorunları nedeniyle tiyatrodan ve eğitmenlikten de uzak kalan Gökçer"in cenazesi, 25 Aralık"ta Ankara"da yapılacak törenin ardından 26 Aralık"ta İstanbul"da toprağa verilecek./yeni şafak