MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"in Turan Güneş Bulvarı üzerinde 26676 ada, 2 parseldeki villasının, imara aykırı olduğunu açıkladı.
Vural, Çankaya Belediyesi İmar Müdürlüğü"nün; kapalı garaj, ilave yapı, terasın kapatılması, park ve trafo alanının villa bahçesine katılması işlemlerinin kaçak olduğunu tutanakla tespit ettiğini belirtirken, 5 bin TL ceza kesildiğini kaydetti. Gökçek"in villayı cezanın kesildiği 8.5.2007 tarihinde, yani aynı gün satın aldığına dikkati çeken Vural, o günden bugüne kadar tespit edilen bu kaçak işlemlerin düzeltilmediğini söyledi.
Vural, daha önce Gökçek"in, malvarlığında satın aldığı villayı göstermemesi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yöneticilerinin, kooperatif kurarak belediye arazisini satın almalarına ilişkin dosyaları açıklamıştı. Vural, son olarak Gökçek"in önce varlığını kabul etmediği, daha sonra bir televizyonda, “Evet, 8 Mayıs 2007"de 895 bin TL"ye satın aldım” dediği Turan Güneş Bulvarı"ndaki villasının imara aykırı olduğunu söyledi. Vural"ın açıkladığı belgeye göre; Gökçek"in villayı satın aldığı 8.5.2007"de Çankaya Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri, şikâyet üzerine kaçak yapılaşmaya ilişkin inceleme başlattı. 8.5.2007"de villaya giden Çankaya İmar Müdürlüğü teknik ekibi, villada 5 ayrı kaçak yapılaşma işlemini tespit etti.

"Satış tebliğ günü yapıldı"
İmar Müdürlüğü, tutanakla belirlenen yapılaşmanın yıkılması amacıyla villanın eski sahibi Mahir Şahin"e aynı gün tebliğde bulundu. Şahin ise aynı gün villanın satışını Gökçek"e yaptı. İmar Müdürlüğü"nün hazırladığı tutanak, 05.06.2007"de Çankaya Belediyesi Encümeni toplantısında ele alındı. Encümen kararında, evin satıldığı gün mal sahibi Şahin"e kaçak işlemlerin yıkılması için 8.5.2007"den itibaren 7 günlük süre verildiği anımsatılırken, “Yazı, muhatabına tebliğ edilmiş olmasına rağmen meydana getirilen değişikliklerin verilen süre içinde ortadan kaldırılmadığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanlarınca mahallinde 2. kez yapılan kontrolde görülerek bu konuda 17.05.2007 günlü rapor tanzim edilmiştir” denildi.

"Bile bile satın aldı"
Vural, Gökçek"in villayı kaçak yapı işlemlerini bile bile aldığını öne sürerek, “Belediye Başkanı, kaçak olan bir villayı nasıl satın alabilir? Kaçak olduğunu bilmiyorsa, öğrendiği andan itibaren neden kaçak yapıların yıkılarak imara uygun hale getirilmesini sağlamadı? Kaçak yapılaşmanın tespit edildiği gün ile villanın Gökçek"e satıldığı gün aynı. Bu çok ilginç bir rastlantı.
Acaba Çankaya Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında bu konuda ortak bir çaba mı var? Şahin"in 5 bin TL"lik cezayı hâlâ ödememiş olması, Gökçek"e bugüne kadar kaçak işlemlere dair hiç tebliğ yapılmamış olması da dikkat çekici” dedi.

"Gülbağı Kooperatifi"ne satışı biliyor"
Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yöneticilerinin, belediyeye ait 30 dönümlük arsayı, kendi kurdukları Gülbağı Konut Yapı Kooperatifi"ne, yasaya aykırı olarak sattıkları iddiası konusunda “Basından öğrendim” diyen Gökçek"in, kooperatiften haberdar olduğunu söyledi. Vural, bu iddiasına, Gülbağı Konut Kooperatifi"nin 67 dönümlük başka bir arsa için yaptığı başvuru üzerine, Gökçek"in de imzasının bulunduğu Belediye Meclisi"nin “tahsis” kararını dayanak gösterdi.
Vural, tahsislerin mahkemelik olması nedeniyle Gülbağı Kooperatifi"nin 67 dönümlük arazi talebinin “tam teşebbüs” halinde kaldığını belirterek, “Kooperatif yöneticisi, Teftiş Kurulu Başkanı. Kim, kimi soruşturacak? Şıracının şahidi bozacı mı?” diye konuştu.


MİLLİYET