CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından Bahçelievler"de yapılan ucubeleri Gökkuşağı ve Eskişehir Yolu"ndaki demir kafesi önünde ayrı ayrı düzenlenen toplantılarla, Başkent"te yarattığı görüntü kirlilikleri ve yasal olmayan şekilde bulundurulması protesto edildi.

Önce, Armada Alışveriş Merkezi karşında bulunan ve Çukurambar ile İşçiblokları mahallesini Eskişehir Yolu"nda buluşturan dar bir boğaz geçişine neden olan demir kafesi önünde buluşan CHP"liler, Ankaralıların ve Melih Gökçek"in dikkatini bir kez daha çektiler.

Burada konuşan Ankara İl Başkanı Doç. Dr. H.Tarık Şengül, “yönetmek üzere 4000 nüfuslu bir kasabanın bile teslim edilmemesi gerekenler, 4 milyon nüfuslu bir metropol Cumhuriyetin Başkenti Ankara"nın direksiyonunu ele geçirip, başkenti perişan edip, yönetemedikleri için buraya geldiklerini” belirterek, şunları söyledi:

“Bugün burada Eskişehir Yolu/İnönü Bulvarı"nda yoğunlaşan keyfi kasaba yönetimi anlayışının simgesi haline gelen Demir Kafes önündeyiz. Ardından aynı yol üzerindeki bir diğer ucube olan Gökkuşağı"nın önüne gideceğiz. Ankara"da yaşayanların belli ölçülerde gözü alışmış olsa da Demir Kafes ve Gökkuşağı Ucubeleri, kente gelen herkesi varlığı ve görüntüsü ile hayret ve meraka hatta dehşete düşüren iki büyük garabet. Söğütözü"ndeki ucube yola dayanan, hatta yola tecavüz eden bir metal yığını.Bu yığının yarattığı işgal 100 yıl ve Çukurambar"dan gelenlerin Eskişehir Yolu"na bağlanmasını yıllardır bir ızdıraba dönüştürmüş bulunuyor. Başbakan da Parti Genel Merkezi"nden çıktığında, bu yapının yarattığı engel nedeniyle Kızılay yönüne gidemiyor. Benzer bir ızdırabı çekiyor. Kars"ta sanat eserine ucube diyen Başbakan her gün önünden geçtiği bu estetik ve hukuk ucubesini görmezden geliyor. Ses çıkarmıyor. Ya da gücü yetmiyor. Sayın Başbakan hukuksuzluğu, keyfiliği, savurganlığı ve Ankara"nın ucubelerini korumayın. Belediye Başkanınızın suçuna ortak olmayınız. İmar düzenlemelerinin olmaz dediği bile bile “ben yaparım olur” diyen anlayış orada da çok uzun süre İnönü Bulvarı"nı kapatıp Ankaralıların işine gidiş gelişlerini ızdırap haline getirdi. Sonuç tam bir fiyasko, mahkeme kararıyla yolun ticarethane olamayacağı tescillendi. AKP"li Ankara Büyükşehir Belediyesi"nin kaynakları ne derece kötü ve keyfi kullandığını gösteriyor. Hepsinden önemlisi hukukun dur dediği yerde, hukuk benim diyerek kamu kaynaklarını kötüye kullanıyor.""

“12 Haziran"da yapılması muhtemel genel seçimde Ankaralılar, kentlerini kasabaya çeviren, Merkez Bankası ve finans kuruluşlarının, İstanbul"a gidişini Twitter"dan seyreden, kaynakları kötü kullanıp bizleri ucubelerle baş başa bırakan anlayışı cezalandıracak. Bu seçim genel seçim niteliğinde olsa da, Ankaralılar biliyor. AKP İktidarına giderse, korunduğu için görevde kalan Melih Gökçek anlayışı da yerel seçim gelmeden hukuki yollarla gidecek"" diyen İl Başkanı Şengül, “AKP"yi ve yarattığı ucubeleri geldiği karanlığı bir daha gelmemek üzere gönderecek güç vardır; ismi CHP"dir. Ankara sahipsiz değil; Cumhuriyet Halk Partisi Ankara"ya sahip çıkıyor"" şeklinde sözlerini tamamladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da Gökuşağı önünde birer konuşma yaparak, “yasal olmayan ucubelerin kaldırılması için çaba harcayacaklarını"" söylediler. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Bu alanlar halkın ortak kullanımıdır. Buralar meydan veya otopark yapılması gerekirdi. Burada alışveriş merkezi olmaz. Burayı Melih Gökçek kaldırmaz ise biz kaldıracağız"" dedi.

Her iki ucube için düzenlenen protesto toplantılarına PM üyeleri, Milletvekilleri, Çankaya İlçe Başkanı Gökalp Cudi Çalışakan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kadın Kolları Üyeleri ve kalabalık bir parti topluluğu katıldı.