Açılışta CHP’li konukları asfalt yerine “Asfaltınız hayırlı olsun” afişi karşıladı.
 
 
Çelik hakkında suç duyurusu
 
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için “Acaba Kılıçdaroğlu mezhep yakınlığı dayanışmasıyla mı Suriye’ye sahip çıkıyor?” diyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
 
 
İbret verici ikiyüzlülük
 
 
CHP, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, “Acaba Sayın Kılıçdaroğlu mezhep yakınlığı dayanışmasıyla mı Suriye’ye bu manada sahip çıkıyor?” sözlerine tepki gösterdi. CHP?Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun tepkisi “Çelik, ciddiye alınacak birisi değil” olurken, CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, “Çelik’in sözleri, AKP’nin dünyaya bakış açısını göstermesi bakımından ibret vericidir” dedi.
 
 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, “Çelik, tam da AKP’nin ikiyüzlü politikasını dışa vuran bir söylem kullanmıştır. Yazık ki bu çağda hâlâ böyle gerici bir zihniyet ve söylem var olabiliyor” diye konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de Çelik’in Emevi-Vahabi bakış açısıyla konuştuğunu öne sürerek “Çelik, ülkemizde yaşayan tüm Alevi - Caferi - Nusayri - Bektaşilerden, Sayın Genel Başkanımızın şahsında tüm CHP’lilerden derhal özür dilemelidir. Çünkü yakın tarihimizde yaşanan mezhep çatışmaları nedeniyle bu ülkenin yoksul ve namuslu halkı çok acı çekmiştir” dedi.
 
İsrail’i korudu
DHA’nın haberine göre CHP Grup Başkanvekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce de, CHP İzmir il binasında düzenlediği basın toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı Müşteşarlığı’nın 13 Şubat 2009 yılında, Hüseyin Çelik’in bakanlığı döneminde ’Çeşitli ürünlerin boykot edilmesi’ hakkında yayınladığı bir genelgeyi basın mensuplarına açıkladı. İnce “Genelgede Çelik açık açık İsrail’in avukatlığını yapıyor. Okullarda İsrail malları boykot edilmemesini, istiyor” dedi.
 
milliyet