Mahmudiye ilçesinde bugün akşam saatlerinde Ak Parti tarafından miting düzenlendi. AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can'ın da katıldığı mitingde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek otobüsün üzerinden konuşma yaptı. Bazı beldelerde seçimin iptal edilmesinin bu yerler için bir nimet olduğunu söyleyen Gökçek, "Külfet gibi gözüküyor ancak değildir. Partiler bu seçimlerde bütün ruhunu ortaya koyarlar bu seçimleri almaya gayret ederler. Başbakanımız ilçeler için bizleri görevlendirdi. Mahmudiye'yi de Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne emanet etti" dedi.

ASFALTSIZ YER KALMAYACAK

Mahmudiye ilçesine hizmetin CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin vermesi gerektiğini belirten Melih Gökçek "Ama duydum ki geçen gün, seçimlerden önce Büyükerşen buraya gelmiş. Demiş ki ilçeler benden 2 sene hizmet beklemesin. Demiş mi? dememiş mi? Yalan mı? Ama Melih Gökçek'ten size başından söz, başında söz veriyorum sonunda da söyleyeceğim. Mahmudiye'nin 15 köyü dahil. Asfaltsız yeri kalmayacak. Hem de öyle 2 sene sonra değil bu sene bitireceğim" diye konuştu.

Melih Gökçek, Mahmudiyeli kadınlar için meslek edinme kursları, çocuklar için parklar, gençler için de futbol kulüpleri kurulması sözünü verdi.

YA BAŞBAKANI YA DA MEVCUT CUMHURBAŞKANINI OY BİRLİĞİ İLE SEÇECEĞİZ

Geçmişte faize paranın yetişmediğini anlatan Melih Gökçek, "İşte AK Parti'nin kıymeti burada. 10 yılda Başbakan'ın faizi indirmesi dolayısıyla Türkiye bütçesine kalan para 642 katrilyon lira. Onun için AK Parti'ye sahip çıkmamız lazım, onun için başbakanımıza dua etmemiz lazım. İnşallahCumhurbaşkanlığı seçiliyor, ya başbakan ya da mevcut olan cumhurbaşkanımız ikisinden birisini oy birliği ile seçeceğiz" diye konuştu.

Gökçek konuşmasını sürdürürken kimliği açıklanmayan bir kişi elindeki 'Mahmudiye'de hırsız var' yazılı pankartı havaya kaldırdı. Gökçek de kürsüde dövizdeki yazıyı okuduktan sonra "Eğer kalkıp bunu CHP adına söylüyorsan o hırsızı ispat etmeyen şerefsizin ta kendisi. Polis arkadaşım alır mısın. Ben bu adamdan şikayetçiyim" dedi.


'HIRSIZ VAR' YAZILI DÖVİZE GÖZALTI

Polisler, dövizle birlikte ismi açıklanmayan kişiyi yakalayıp ekip aracına bindirerek İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Konuşmasını sürdüren Melih Gökçek, Mahmudiye'de seçime girmeyecek olan MHP'lilerden Ak Parti'ye destek istedi. Gökçek, "Sadece belediye başkanı seçmiyorsunuz. Bir ideolojiye, bir fikre oy veriyorsunuz. MHP'li kardeşlerim, kimle kavga ettiler, kimlere şehit verdiler. Şimdi kalkıp bunlara oy vermenin vebali var mı yok mu?" diye konuştu.

Mahmudiye İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen protestocunun sorgusu sürüyor.