CHP ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek arasındaki 'Tandoğan polemiği' sürüyor. CHP'ye daha önce "50 bin kişinin olduğunu ispat etsinler, istifa ederim" çağrısı yapan Gökçek, bu rakamda indirime gitti.

Samanyolu Haber'de Abdullah Abdulkadiroğlu'nun sorularını yanıtlayan Gökçek, CHP'nin '4+4+4 'ü protesto etmek için Tandoğan'da yaptığı toplantıda 30 bin kişi olduğunu ispat etmesi halinde görevinden istifaya hazır olduğunu söyledi.

CHP'nin 4+4+4'ü protesto için düzenlediği toplantıda 50 bin kişinin olmasının mümkün olmadığını kaydeden Gökçek '50 bini bulması mümkün değil. 10 bini bulsun tutsun elini başına koysun, olsun bitsin yahu. Polisleri çıkartacaksınız bir kere. 'dedi.

30 BİN KİŞİYİ İSPAT ETSİNLER İSTİFA EDERİM

Canlı yayında Abdullah Abdulkadiroğlu'nun 'İstifa işini 50 binden 30 bine düşürebilir misiniz mesela 'önerisini hiç düşünmeden kabul eden Gökçek 'Hemen düşürelim, canınız sağ olsun. Hemen düşürdüm gitti. Tandoğan meydanında 30 bin kişi olduğunu ispat etsinler belediye başkanlığından istifa edeyim. Ama Gürsel Tekin'le beraber oturacağız masada tek tek sayacağız. Diyecek ki 30 bini geçiyorsa sen istifa edeceksin, geçmiyorsa ben istifa ediyorum diyecek... Karşılıklı yani...'

GÖKÇEK'TEN YENİ İDDİA ÇAĞRISI

CHP'nin fotoğrafları uzman bir ekibe incelettiği iddiasına da cevap veren Gökçek şu sözlerle yanıt verdi:

'Şu konuda bir anlaşalım. Be Melih Gökçek'in fotoğrafı ve gerçek bir fotoğraf. Ona itiraz yok. Ama itiraz nereye? 12'den önce mi, 12'den sonra mı? Bir kere 7 bin olduğunu farkına varmadan onlarda kabul ediyor. '7 bin kişi vardı ama Melih Gökçek bunu 12'den önce çekti.' diyorlar. Bunda anlaşsak sorun kendiliğinden çözülüyor zaten. Eğer söylediklerine inanıyorlarsa ve iddia ediyorlarsa bu konudan da gidebiliriz işin üzerine. İddiaya girebiliriz bu konuda da.

CESARETLERİ VARSA SAATİNE BAKALIM

Miting alanında çekilmiş fotoğrafları canlı yayında gösteren Gökçek, fotoğrafta 3 tane genel başkan yardımcısı ve Kılıçdaroğlu'nun olduğunu ifade ederek 'Bunun başka türlü oluyor olması mümkün değil. Diyelim ki bu fotomontaj. Bunun dijital fotoğraf makinesinde orijinali var ve çekiliş saati var. Eğer iddiaları varsa, bir de onun üzerinden iddiaya girelim. Gürsel Tekin ya da Akif Hamzaçebi'yle iddiaya girelim. Varsa cesaretleri dijital fotoğraf makinesinden saate bakalım. 'dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN FENA Tİ'YE ALDI

Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle iddiayı giremeyeceğini öne süren Gökçek, canlı yayında Kılıçdaroğlu'nun Tİ'ye aldı. Kılıçdaroğlu'nun hafızasının yerine gelmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Gökçek 'Geçen sefer sizin canlı yayında beni sorduğunuzda 'O kim, nedir 'falan diyordu. Şimdi hafızası yerine geldi. Ama diyor ki düşüncesiz diyor. En azından hafızasının yerine gelmesi iyi...

OY BİLE VEREMEDİ

Kılıçdaroğlu o kadar düşünceli bir insan ki... O kadar zeki bir insan ki... Seçimde bile oyunu kullanamayacak kadar düşünce sahibi insandır. Ondan dolayı da bu vesile ile Kılıçdaroğlu'na bir gönderme daha yapalım.

MAHKEMEYE GİDEBİLİRLER...

Bir izleyicinin 'Başkanım CHP bu fotoğraflar yüzünden Anayasa Mahkemesi'ne gider mi? 'sorusuna ise Gökçek ilginç bir yanıt verdi. 'Anayasal konu olsa yüzde 100 gider 'diyen Gökçek, CHP'nin bu konuda mahkemeye gidebileceğini söyledi.