Evli ve Çocuklu dizisiyle genç yaşta ün kazanan Christina Applegate, yaklaşık bir ay önce göğüs kanserine yakalandığını söyleyerek hayranlarını üzmüştü. Ama erken teşhis ve geçirdiği duble mastektomi (iki göğsün de alınması) operasyonundan sonra, Emmy ödül törenine katıldı ve yine güzelliğiyle göz kamaştırdı. Antik Yunan tanrıçalarını andıran tek omuzlu göz mavisi elbisesiyle kırmızı halıda gözkamaştıran Applegate, gecede eski erkek arkadaşı Christian Slater ile birlikte sunuculuk da yaptı.

Annesi de geçmişte göğüs kanseriyle mücadele eden 36 yaşındaki yıldız hasta olduğunu öğrendiği ilk dönemde çok üzülüp ağladığını söyleyerek "Ama kısa sürede kendimi toparladım. Çünkü yaşamayı seviyorum, sahip olduğum hayatı seviyorum. Bu durumu pozitife çevirmeye çalıştım. Şimdi ise yüzde 100 iyiyim." diye konuştu.

Rol aldığı Samantha Who adlı diziyle Emmy ödülüne de aday olan ancak kazanamayan Applegate kırmızı halı geçişi sırasında konuştuğğu muhabirlere " Hayatta hep bir şeyler oluyor, başınıza hep bir şeyler geliyor. Ve siz hayatı bütünüyle kucaklıyorsunuz. Bugün harika bir gün. Dudaklarıma rujumu sürdüm, güzel bir elbisem var. İki aydır yapmadığım şeyleri yapabiliyorum" diye konuştu.

Tedavisi ve kontrolleri tamamen bittikten sonra önümüzdeki 8 ay içinde kaybettiği göğüslerini rekonstrüktif cerrahi sayesinde yeniden kazanacağını söyleyen Applegate bu konuda şaka yapmaktan da geri durmuyor. Güzel yıldız "90 yaşına geldiğimde bile harika göğüslerim olacak. Yaşlılar bakımevindeki en güzel göğüsler benim olacak ve diğer bütün hanımlar beni kıskanacak" diyerek espri yapıyor.

Christina Applegate, annesi de göğüs kanserine yakalandığı için 30 yaşından bu yana düzenli olarak mamagrafi çektiriyordu.

Güzel yıldızın 26 yaşındaki sevgilisi Lee Grivas, 4 Temmuz tarihinde Hollywood'daki evinde ölü bulunmuştu. Genç aktörün aşırı dozda uyuşturucudan öldüğü açıklanmıştı.

Vatan