Sivas Numune Hastanesi’nde hastalıkla ilgili Cerrahpaşa Hastanesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamil Kaynak’ın da katıldığı bir ameliyatla tanıtım toplantısı yapıldı.
 
Uzmanların verdiği bilgiye göre; göğüs duvarı deformiteleri kısaca alt kaburga ve kıkırdaklarıyla beraber omurga kemiklerine doğru arkaya çökmesi veya ileri doğru itilmesi olarak tanımlanabilir. En sık görülenleri ise göğüs ön duvarı deformitesi kunduracı göğsüdür. İkinci sıklıkta güvercin göğsü görülür. Göğüs duvarı deformiteleri doğumsal olup çoğunlukla hayatı tehdit edici değildir. Nadiren kısıtlı fonksiyon bozukluklarına neden olmaktadır. Erkeklerde 4 kat daha fazla görülen bu duruma ortalama 400 canlı doğumda bir rastlanıyor.
 
Göğüs deformitelerinin hayatın ilk yılları ortaya çıktığını belirten Cerrahpaşa Hastanesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamil Kaynak okul çağıyla birlikte ise belirginleştiğini söyledi. Ergenlik döneminde de deformite artma eylemi gösterdiğini kaydeden Kaynak, göğüs deformitelerine sahip hastaların psikolojik etkiyle uğradığını ve hastanın sosyal hayatının etkilendiğini belirtti. Bu hastaların göğsündeki bozukluğa bağlı olarak kendine güvensiz ve içe kapanık olduklarını ifade eden Kaynak, günümüz tıp dünyasındaki modern cerrahi tedavi yöntemleriyle bu sorunun başa çıkmanın mümkün olduğunu söyledi. Yeni yöntemlerle yapılan ameliyatların başarı oranın yüzde 95-98 olduğunu dile getiren Kaynak, “Eski yöntemlerle yapılan ameliyatlar çok uzun saatler alıyordu. Yeni yöntemle 1 saat gibi kısa bir sürede ameliyat gerçekleştiriliyor. Bu ameliyatla birlikte hastalar sorunsuz bir şekilde sağlıklarına kavuşabiliyorlar.” diye konuştu.