Diyarbakır"da oturan Murat Azat, Diyarbakır"dayken tanışıp sevdiği kızla görüşmek için kızın Afyonkarahisar"daki ailesinin evine geldi. Ailesi tarafından kızla görüşmesine izin verilmeyen Murat Azat, belinden tabancasını çıkararak göğsüne dayadı ve “Onunla konuşamazsam kendimi öldürürüm” diye tehdit savurmaya başladı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri Azat"ı ikna etmeye çalıştı. Asayiş Şube Müdürü Musa Sürer, Azat ile konuşarak silahını bırakması konusunda ikna etmeye çalıştı ancak genç daha yüksek sesle bağırmaya başladı. “Seviyorum ben onu. Namussuz değilim. İnsan namusu için yaşar. Bir kez sesini duyayım” diye bağıran Murat Azat, göğsüne dayadığı tabancayı ateşledi. Kanlar içinde kalan Azat yere düşerken, polisler tabancayı elinden aldı. 112 Acil Servis ambulansındaki sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi yapılan Azat, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi"ne götürüldü. Azat"ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Murat Azat, Diyarbakır"dan sevdiği kızı görmek için Afyonkarahisar"a geldi. Sevdiği kızın ailesiyle görüşmek isteyen Azat, red cevabı alınca belinden tabancayı çıkartıp göğsüne dayadı. Olay yerine gelen polis ekipleri, Azat"ı intihardan vazgeçirmek için dil dökmeye başladı.

Ancak çılgın genç, olay yerine toplananların dehşet dolu bakışları altında silahın tetiğine bastı. Kanlar içinde yere düşen gence ilk müdahaleyi polis ekipleri yaptı.

Vatan