Söke'de güvenlik güçleri son bir haftada yaptığı iki ayrı operasyonda toplam 46 yabancı uyruklu göçmen ve organizatörlüklerini yapan 3 kişiyi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre Söke Tuzburgazı mevkiinde devriye gezen güvenlik güçleri 2 Filistin, 4 Afganistan, 5 İran ve 5 Irak yabancı uyruklu toplam 16 göçmen yakalandı. Güvenlik kuvvetlerinin yaptığı aramada göçmenlerden 2 Filistinli, 5 İranlı ve 5 Iraklı göçmenin 2 aylık geçici ikamet tezkerelerinin bulunduğu saptandı. Geriye kalan 4 Afganistan uyruklu göçmen Cumhuriyet Savcısının talimatı ile Aydın yabancılar şubesine teslim edilmek üzere koruma altına alındı.
Güvenlik güçleri Söke"nin Doğanbey köyü mevkiinde yaptığı ikinci operasyonda ise toplam 30 yabancı uyruklu göçmen ve bunların organizatörlüklerini yapan 3 kişiyi yakaladı. 12 Afganistan, 13 Moritanya, 4 Pakistan ve 1 Filistin uyruklu toplam 30 göçmen ve organizatörlüklerini yapan Ü.A., B.A.H.ve A.E. isimli şahıslar yakalandı. Yabancı uyruklu göçmenler Aydın Yabancılar Şubesine teslim edilmek üzere koruma altına alınırken, organizatörlüklerini yapan 3 kişi haklarında yasal işlem yapılmak üzere göz altına alındılar. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.