Toplam 23 bin içişleri, savunma ve dışişleri bakanlık çalışanlarının görev alacağı zirvede 5 bin 500 polis ve jandarma trafiği ve güvenliği sağlayacak.

Zirvede özelikle trafiği yönlendirecek olan polislerin göbekli olmamasına özelikle dikkat edildiği belirtildi. Bükreş dışından da yaklaşık bin trafik polisi seçen İçişleri Bakanlığı yetkilileri, zirve için Bükreş'e gelen misafirler üzerinde Romen polisinin negatif bir izlenim bırakmaması ve kilolu polislerin zirve yoğunluğunu kaldıramama gibi kriterlerin ön planda tutulduğu belirtildi.

Zirve için Bükreş polisi güvenliği en üst seviyede tutuyor. Sınır giriş çıkışlarında denetim had safhaya çıkarıldı. Devlet başkanlarının ve heyetlerin havaalanından Parlemento sarayına kadar olan yol güzergahı NATO renklerine boyanarak buradan protokol dışında bir aracın girişi yasaklanacak. Ayrıca parlemento ve çevresinde "sıfır nokta" ilan edilen bölgeye giriş çıkışlar kimlik kontrolü ile sağlanacak. Hava güvenliğini sağlamak için yüz askeri uçak ve 30 askeri helikopter 24 saat havada uçuş yapacak. 2 bin denizci ve savaş gemileri Köstence Limanı'nda hazır bekletilecek. Sıfır bölgede bulunan evsizler ve sokak köpekleri toplatırılarak, kanalizasyon kapakları kaynak yapılarak buradan gelecek herhangi bir saldırıya karşı önlem alındı.

AA