Edinilen bilgiye göre, 28 Eylül 2009 tarihinde Lice ilçesi Şenlik köyü Paşaçiya mezrası Cemaltepe mevkisinde meydana gelen patlamada ölen Ceylan Önkol'un ölüm nedeni ile ilgili Lice Cumhuriyet Savcılığı, Lice Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Lice Cumhuriyet Savcılığı bilirkişi raporunun tamamlanması nedeniyle dosyadaki 'Gizlilik Kararı'na gerek kalmadığı ve kaldırılması yönünde talepte bulundu.

Yapılan başvuruyu değerlendiren Lice Sulh Ceza Mahkemesi, gizlilik kararını kaldırdı.

Lice Cumhuriyet Savcılığı, olay sonrası Lice Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak, Ceylan Önkol dosyasıyla ilgili 'Gizlilik Kararı' alınmasını istemiş ve bu karar mahkemece kabul edilmişti.

Ceylan Önkol'un avukatı Serdar Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada dosyadaki bilirkişi raporunun olayı tam anlamıyla yansıtmadığını savunarak, 'gerekçesiyle rapora itirazda bulunacağız. Daha bağımsız bir bilirkişi heyeti tarafından yeniden bir rapor hazırlanmasını savcılıktan talep edeceğiz' dedi.

Olayla ilgili olarak bir süre önce açıklanan bilirkişi raporunda, Ceylan Önkol'un 'Daha önce araziye atılmış ancak patlamadan kalmış 40 mm'lik bomba atar mühimmatının, elindeki tahra ile vurarak patlaması neticesinde hayatını kaybettiği kanaatine varıldığı' belirtilmişti.

Önkol'un 28 Eylül'de Lice ilçesi Şenlik köyü Paşaçiya mezrası Cemaltepe mevkisinde meydana gelen patlamada öldüğü bildirilmişti./yeni şafak