Görüntülerde Doğru Perinçek ve Kemal Alemdaroğlu'nun da bulunduğu toplantıda yemek yenip, şarkı söyleniyor. Hatta Doğu Perinçek bir ara kendinden geçip ayağa kalkıp oynamaya başlıyor.

İşçi Partisi avukatları, Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından İbrahim Benli'nin çiftlik evinde yapıldığı iddia edilen gizli toplantıya ilişkin görüntüleri basına dağıttı. Görüntülerde Doğu Perinçek ve Kemal Alemdaroğlu'nun da bulunduğu toplantıda yemek yenip, şarkı söylendiği görüldü.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatları Mehmet Cengiz ve Hasan Basri Özbek bir basın toplantısı düzenleyerek, iddianamede geçen Ergenekon terör örgütünün yaptığı gizli toplantıya ilişkin görüntülerini basına dağıttı. İşçi Partisi İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan avukat Mehmet Cengiz, "Doğu Perinçek'e mahkeme sürecinde yapılan sorgusunda Ergenekon terör örgütünün toplantılarına katıldığı, gizli toplantılar yaptığı yönünde sorular soruldu. 6 farklı toplantıdan bahsedildi. Bu 6 toplantının açıklamalarını tek tek yapabiliyoruz. İddianame sanıkların savunmalarına dönüştü. Bu dava içten içe düşmeye başladı. Şuan elimizde bulunan görüntülerde Doğu Perinçek'e çiftlik evinde yaptığı iddia edilen gizli toplantının cevabı niteliğini taşıyor. İddia edilen gizli toplantının mangal partisi olduğu gözleniyor" dedi.

GÖRÜNTÜLERDE YEMEK YİYİP ŞARKI SÖYLENİYOR

Hasan Basri Özbek ise, "Dün tutuklu sanıkların sorgusu tamamlandı. Ancak hiçbir dayanağı kanıtlanmamış bir örgüt kurmaktan sanıkların hiçbiri serbest bırakılmamıştır. Ergenekon terör örgütü nasıl bir örgüttür ki hiçbir toplantısı yoktur. Tuncay Güney'in anlatımlarından başka mahkeme de delil olabilecek hiçbir şey yoktur. Tuncay Güney'in de saçma sapan konuşmalarının işkence ve zorla alındığı tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu durumun mahkeme de bir yaptırımı yoktur" diye konuştu.
Öte yandan basına dağıtılan görüntülerde Doğu Perinçek, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, Prof. Dr. Emin Gürses, Prof. Dr. Ahmet Ercan, Devlet Opera Sanatçıları Altan Günbay, Müveddet Günbay, Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü'nden Cemalettin Göbelez'in birlikte yemek yiyip, şarkı söyledikleri görüldü

Vatan