Telekomünikasyon Kurumu 2. Başkanı Galip Zerey, 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren cep telefonlarından gizli arama yapılamayacağını açıkladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Telekomünikasyon Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 2008 yılı bütçelerinin görüşülmesine devam edildi. Milletvekillerinin, cep telefonlarına gelen tanıtım ve pazarlama mesajlarıyla ilgili eleştirilerini yanıtlayan Zerey, vatandaşlardan da tanıtım ve pazarlama amaçlı mesajlarla ilgili yoğun şikayet aldıklarını söyledi.

Bu tür mesajları almamak için ilk kez hat alanların, abone formu doldururken, ilgili kutucuğu doldurmaları, eski abonelerin ise bağlı oldukları operatöre yazılı başvurmaları gerektiğini dile getiren Zerey, şöyle dedi: ''Bu sayede tanıtım ve pazarlama amaçlı toplu SMS'ler gönderilmemekte ve engellenmektedir. Şu anda öyle bir hakkımız var. Vatandaşlardan gizli numarayla aranma konusunda da yoğun şikayet almaktayız. Bunlar rahatsız veya tehdit amaçlı olabiliyor. Bununla ilgili gerekli düzenlemeyi yaptık. Uygulamaya koymak için operatörlere belli bir zaman verdik. Bunun nedeni, bilgisayar altyapısında bazı yazılım ve donanım amaçlı düzenlemelerdir. Bu süre 1 Ocak 2008'de doluyor. Mevcut operatörlerden bir kısmı, bu uygulamaya hazır olduklarını ilettiler. 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren, isteyen cep telefonu aboneleri, ilgili operatöre başvurmaları halinde, gizli numaradan aranmalarını engelleyebilecek.''

DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın sunumunu izlerken, ülkenin doğusu ile batısı arasındaki farkı bir daha gördüğünü söyledi. Batıya yapılan yatırımların küçük bir kısmının Güneydoğu Anadolu bölgesine yapılmasını isteyen Kışanak, ''Bölgedeki iller, ulaşımla ilgili bütün göstergelerde alt sıralarda. Köy yollarının tamamı stabilize veya toprak. Bu olumsuzluklar giderilmeli'' dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi de cep telefonlarının kişiye özel olduğunu, alışveriş merkezlerinin telefon numarasını ele geçirerek insanları mesaj bombardımanına tuttuğunu ifade ederek, bu durumun mutlaka çözülmesi gerektiğini kaydetti.