ABD'den dün itibariyle anlık istihbarat alınmaya başlanıldı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan bugün, anlık istihbaratla ilgili muhalefet partilerine bilgi vereceğini açıkladı.

Bu durumda akıllara tek bir soru geldi. PKK'ya terör örgütü demeyen DTP'ye de bu bilgiler verilecek mi? Ancak Babacan, terör bilgilendirme turlarına DTP'yi katmadı.

DTP'YE BİLGİ VERİLECEK Mİ?

Babacan, muhalefeti bilgilendirme turlarına ilk olarak yarın öğleden sonra saat 15.00'te CHP ile başlayacak. Dışişleri Bakanı saat 16.00'da da MHP lideri Bahçeli'ye bilgi verecek. DSP'ye de bilgi verilmesi bekleniyor ancak DTP şu anda bilgilendirme listesinde gözükmüyor.

Bunu gerekçe olarak Babacan'ın tezkereye olumlu oy veren partilerden başlayarak bilgilendirme kararı alması gösterildi. Dışişleri yetkilileri, DTP'ye bilgi verilmesi hakkında "Belki" ifadesini kullanırken, DTP'ye gitmenin şu anda öncelikli olmadığını belirtti.

Yarınki toplantılarda tezkere sonrası gelişmeler, 5 Kasım'da ABD'de yapılan görüşme, gerçek zamanlı istihbarat paylaşımı, Türk ve ABD'li generaller arasındaki işbirliği sistemi, en son olarak terörle mücedelede hangi noktaya gelindiği hakkında muhalefet liderlerine somut bilgiler verilecek.