MERSİN"in Erdemli İlçesi"nde, gece uyurken boğazı kesilerek öldürülen kamyon şoförü 30 yaşındaki Erol Cin"in katil zanlısı işsiz 42 yaşındaki Memiş Sarı gözaltına alındı. Sarı, “Gizli aşk beslediğim karısı öldür, dedi, ben de boğazını kestim” dedi. Bunun üzerine gözaltına alınan 22 yaşındaki Aysun Cin ise suçlamayı kabul etmedi.
Olay, geçen 5 Ocak"ta saat 21.00 sıralarında Yüksek Mahalle Solmazlar sokaktaki baraka evde meydana geldi. Erol Cin, eşi Aysun Cin ile birlikte uyurken eve giren saldırgan tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Kapıda zorlama izine rastlanmazken, olayla ilgili soruşturma başlatan polis, evden çıkarken görülen Memiş Sarı"yı gözaltına aldı. Sorguya alınan Sarı, suçunu itiraf etti, cinayeti Cin"in eşi Aysun Cin"in azmettirdiğini iddia etti. Genç kadına karşılıksız aşk beslediğini ileri süren Sarı, ifadesinde şunları söyledi:
“Ben Erol Cin"in eşi Aysun Cin ile 9 yıldır tanışıyorum. Aysun Cin"i seviyordum, ama bunu kendisine söyleyemiyordum. Aysun Cin, sürekli bana kocasının kendisini dövdüğünü ve eziyet ettiğini söylüyordu. Daha önce iki defa üzerine kuma getirdiğini ve artık dayanacak gücünün kalmadığını söylemişti. Ben de Aysun Cin"i sevdiğim için kocasının yaptıklarına dayanamıyordum. Aysun Cin, 15 gündür bana "kocamı öldür" diyordu. Cinayet gecesi görüştük. Ben ekmek bıçağıyla eve geldim. Aysun, benim içeri daha rahat girebilmem için kapıyı açık bıraktı. İçeri girdim ve mutfaktan bir bıçak daha aldım. Ellerime kan bulaşmaması için inşaat eldiveni taktım. Daha sonra ellerimde bulunan bıçaklarla Erol Cin"e saldırdım. Boğazını kesip yüzünü parçaladım. Bıçakları barakadan 150 metre ileride boş araziye attım, daha sonra da evime döndüm.”
Bu ifade üzerine Aysun Cin de gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen Cin ile katil zanlısı Memiş Sarı haklarındaki yasal işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.