Ülkemizde bu hafta vizyona girecek olan Gizemli Adaya Yolculuk (Journey 2: The Mysterious Island)'un üçüncü devam filmi için Warner Bros. yönetmen Brad Peyton ve senaristler Brian Gunn and Mark Gunn'ı ikna etmeyi başardı.
Detaylar hakkında henüz bilgi verilmese de devam filmi için her şeyin hazır olduğunu ve stüdyonun filmi 2014 yılında vizyona sokmayı planladığı söyleniyor. Tıpkı Gizemli Adaya Yolculuk gibi üçüncü devam filmi de 3D boyutlu bir aile macerası olarak düşünülüyor. Fakat kadronun hangi isimlerle yola devam edeceği konusunda resmi bir açıklama yapılmış değil.
Yönetmen Peyton verdiği bir röportajda serinin ilhamını Jules Verne romanlarından aldığı belirtmiş ve çektikleri filmlerle bu evrenin sadece yüzeyini perdeye aktardıklarını, devam filmleriyle birlikte daha derine ineceklerini söylemişti. Her filmle hikâyeyi daha ilgi çekici bir hale getireceklerine de değinen Peyton yarattıkları mitolojiyi daha ileriye götürmek için ellerinden geleni yaptıklarını da ekledi.
Seyirciye egzotik bir macera sunan ve Dünyanın Merkezine Yolculuk (Journey to the Center of the Earth)filminin devamı olanGizemli Adaya Yolculuk (Journey 2: The Mysterious Island) şimdiden dünya çağında 270 milyon dolar kazandı.