Söke Ticaret Odası ve Söke Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen konferansta Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Meslek Yüksek Okulu (Söke MYO) öğrencilerine "Girişimcilik" anlatıldı. Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu"nda gerçekleşen konferans Söke MYO yönetim ve öğrencilerinden büyük ilgi gördü. Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran ve Meclis Başkanı Behlül Er başta olmak üzere Söke Ticaret Odası yönetimi de konferansın katılımcıları arasındaydı.
Konferansta bölgenin turizm, işletmecilik ve organik tarım alanlarında başarılı ve tanınmış iş kadınlarından olan Gürsel Tonbul konuşmacı olarak yer aldığı konferansta açılış konuşmasını Söke Ticaret Odası Meclis Üyelerinden Reşat Anya yaptı. Konuşmasında, ülkenin geleceğinde ve kalkınmada gençlere büyük işler düştüğünü belirten Reşat Anya; “Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacağınızdan, yönetim kademelerinde Atatürk"ün ilkeleri doğrultusunda yer alacağınızdan şüphemiz yok. Bu konferansı gelecekteki planlarınıza yönelik sizlere yeni bir ufuk açmak için düzenledik. Faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.
Konferansın açılış konuşmasının ardından Söke Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Hülya Suyolcu, Semra Kayıkçı, Filiz Karaman ve Esma Ceylan kendilerini tanıtırlarken; daha sonra sözü konferansın konuşmacısı Gürsel Tonbul aldı. 1954 doğumlu olduğunu, hayatında başarılar ve başarısızlıkları da yaşadığını belirterek sözlerine başlayan bölgenin turizm, işletmecilik ve organik tarım alanlarında başarılı ve tanınmış iş kadınlarından olan Gürsel Tonbul, Söke Meslek Yüksek Okulu öğrencisi gençlere birimlerini anlattı.
Konuşmasında, bireysel donanımın aile, genler, yetişilen çevre, ekonomik-sosyal durum, aile ve mesleki eğitim kazanımları ile doğru orantılı olduğunu ifade eden Gürsel Tonbul, gençlere sanal değil gerçek iletişim kurmalarını öğütledi. İletişimin son yıllarda cep telefonları ve internetten chat yaparak sağlanmaya çalışıldığını ve bunun gerçek iletişim olmadığını vurgulayan Gürsel Tonbul; “İletişim insanların gözlerine doğrudan bakıp, akılları çarpıştırıp karşılıklı konuşma ve fikir alış-verişi ile olur. Çağımızda bu göz ardı ediliyor” dedi. Gerçek iletişimin girişimcilik ve başarıyı daha da arttıracağını belirten Tonbul; gençlere ana dillerini çok iyi öğrenme ve benimsemelerini bunun yanında yabancı dil özellikle İngilizceyi de mutlaka öğrenmelerinin önemli olduğunu söyledi.
Konuşmasının ilk bölümünde kendi hayatından örnekler vererek gençlere girişimciliği anlatan Gürsel Tonbul, ikinci bölümde kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.