İş dünyasına kendini ispatlamak için harekete geçen girişimcilerin etkilendiği pek çok unsur bulunuyor. Geçmişe baktığımız zaman alanında başarılı olan iş adamlarının yaşanılan şehrin fikir ve imkanların gerçekleşmesine katkı sağladığını belirttiğini görüyoruz. Peki girişimcilerin en çok yaşamak istediği ve onları heyecanlandıran şehirler hangileri?

Amerika Birleşik Devletleri - Knoxville

Tennessee eyaletine bağlı bu küçük şehir, özellikle dijital sektörde gelişim göstermek isteyen girişimciler için her imkanı içerisinde bulunduruyor. Düşük maliyetlerle büyük projelerin yapılabileceği bu şehirde hem iş hem de eğitimin bir arada verildiği enstitüler ve kurslar bulunuyor. Burada dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen pek çok girişimci bulunuyor.

Tayland - Bangkok

Son zamanların en popüler ülkelerinden olan Tayland'ın en önemli şehri Bangkok, hayallerini gerçekleştirmek isteyen girişimcilerin önemli hedeflerinden biri. Otantik yapısı ve hayat pahalılığının yüksek seviyelerde olmaması, yeni iş kuracak olan iş adamlarını heyecanlandırıyor. Ayrıca girişimciler, buradan çok büyük bir ekonomi alanı olan Uzak Doğu pazarına da erişebiliyor.

Endonezya - Bali

Sakinliğin, huzurun ve aynı zamanda ticaretin bir merkezi haline gelen Bali, girişimcilerin yerleşmek istediği şehirlerden biri. Üstelik burada konaklama, beslenme gibi temel yaşam unsurları ile eğlence ve sosyal yaşam için çok para harcamanıza gerek yok. Dünyadan pek çok girişimciye kapılarını açan bu şehir, farklı yapısı ile genç beyinlere ilham veriyor.

Almanya - Berlin

Diğer Avrupa şehirlerinden farklı olarak internet gelişimine büyük yatırımlar yapan Berlin, teknoloji enstitüleri, sağladığı iş olanakları ve yeni fikirlere uygun nüfusu ile girişimcilerde merak uyandıran bir şehir. Kendine özgü sokak kültürü ile orijinal insanlarla tanışabiliyor ve ufkunuzu genişletebiliyorsunuz. Berlin, özellikle dijital sektörde gelişmek isteyen yatırımcıların uğrak noktaları arasında geliyor.

İsveç - Stockholm

Kuzeyin bu soğuk şehri, huzurlu yapısı ve çok çalışkan insanların bulunduğu bir başkent. Daha önce Spotify ve Ikea gibi çok önemli markalar da çıkarmış olan bu kentte, meraklı ve gelişme açık insanları bulabilirsiniz. Girişimcilerin burada kendini deneyebilecekleri pek çok fuar alanı da bulunuyor. Ayrıca Avrupa'nın buradan gelen markalara karşı olumlu bir algısı bulunuyor.