Kısa bir süre önce kurulmalarına rağmen başarılı çalışmalar yapan Söke Ticaret Odası Kadın Girişimciler Çalışma Grubunun ardından, Genç Girişimciler Çalışma Grubu da hayata geçiyor. Söke Ticaret Odası Genç Girişimciler Çalışma Grubu ilk toplantısı yapıldı.
Toplantıda Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, Meclis Başkanı Behlül Er, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Günal, Reşat Anya, Derman Erol da bulundu.
Söke"de oluşturulan Kadın Girişimcilerin iyi ve başarılı bir çalışma örneği ortaya koyduklarını belirten Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu başkanı Süleyman Toyran, Genç Girişimciler Grubunun da benzer başarıyı göstereceğinden emin olduğunu söyledi. İş ve siyasi hayatta katılımcılığın sağlanması, gelişim ve kalkınmanın sağlanması için girişimcilik ruhunun arttırılmasını amaçlayan Genç Girişimciler Çalışma Gruplarının Türkiye"nin ekonomik geleceğine katkıda bulunacağına inandığını belirten Süleyman Toyran; “Türkiye"nin yönünü gençler belirleyecektir. Gençlerin bizlerden daha bilgili ve donanımlı hale geldiğini görmek bizleri mutlu etmektedir” dedi.
Aydın İlinde Söke"yi temsil eden ve Söke Genç Girişimciler Çalışma Grubu"nun Başkanlığı"nı üstlenen Erkan Kaçar ise konuşmasının başında daha önce Aydın ve Nazilli"de yapılan toplantılar ve genç girişimciler çalışma grubunun amacı ile ilgili bilgiler verdi. Öncelikli olarak Söke ekonomisinin canlandıracak, Söke"de yapısal dinamikleri harekete geçirecek projeleri desteklemek ve yeni projeler ortaya koymayı amaçladıklarını belirten Söke Genç Girişimciler Çalışma Grubu Başkanı Erkan Kaçar; “Çalıma grubumuz içinde yer alan çeşitli meslek gruplarından arkadaşlarımızın fikirlerini alarak, Söke"ye faydalı olacak projeleri hayata geçirmek istiyoruz” dedi. Aydın Genç Girişimciler Platformunun kısa sürede başarılı işler yaptığını dile getiren Erkan Kaçar; “İlk projede Aydın inciri bugün bir hava yolu şirketinde dağıtılmaya ve dolayısıyla ilimizin reklamının yapılmaya başlandı. Yine Şubat ayında TOBB tarafından açılan proje yarışmasında Aydın ilinden iki projenin katılması sağlandı. Kısa sürede yapılan bu tür başarılı işlerin devamı gelecektir” dedi.
Söke Ticaret Odası genç Girişimciler Çalışma Grubu"nun ilk toplantısında yönetim kadrosu da oluşturuldu. Söke Genç Girişimciler Grubunda Erkan Kaçar, Savaş Serbes, Serkan Çetinkaya, Onur Özegemen, Ali Alagöz, Önder Eravcı ve Mustafa Beygircioğlu yer aldı.-iha