Gilad, Aşkelon Akademisi'ndeki konuşmasında, İran'ın İsrail için acil bir nükleer tehdit oluşturmamakla birlikte, nükleer silahlar edinmek için büyük bir motivasyon ve kararlılık taşıdığında kuşku bulunmadığı görüşünü dile getirdi ve bu nedenle "İran'ın İsrail için baş tehdit olduğunu ve Hükümetçe buna göre öncelik belirlemesi gerektiğini" belirtti.

Amos Gilad, İsrail'in tarihinde hiçbir zaman bu kadar çok cepheyle uğraşmak zorunda kalmadığını kaydetti ve "Önce neyle baş edeceğimizi öncelik sırasına koymamız gerekir. Bana göre İran cephesinden söz ediyoruz" dedi.

Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ın tehdidin boyutlarını ve İsrail için oluşturduğu tehlikenin farkında olduklarını kaydeden Gilad "İsrail'in İran'a saldırmasının gerekip gerekmediği" yolundaki bir soruyu "Tüm seçenekler açıktır" diye yanıtladı.

İran'ın bakış açısından İsrail'in bu dünyada yeri olmadığını dini lider Ayetullah Hamaney'in sözlerine atıfta bulunarak kaydeden Gilad, "İran, gücü ABD'ninkine eşit bir imparatorluk olması gerektiğine inanıyor. İran'ın füze yeteneklerinin itici gücü işte bu motivasyondur" şeklinde konuştu.

Savunma Bakanlığı yetkilisi, İran'ın nükleer hazırlıklarının bugünü ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Bugüne gelinceye kadar İran uranyumu zenginleştirmeyi başardı. Bugünkü durumsa çıkış çizgisinde bulunmaları. Uranyumları var, bilgi birikimleri var ama henüz nükleer silah üretmiyorlar."