TÜRK Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik'e "Gidişin olsun dönüşün olmasın" diye seslendi.

Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, eski Bakan Hüseyin Çelik'in tam tamına 6 yıl 45 gün görev yaptığını söyledi. Eski Bakan'ın görev süresince neler yaptığını, hangi açılımları, hangi reformları gerçekleştirdiğini soran Öztürk şöyle konuştu:

"Sayesinde idari mahkemeler tarihlerinin en yoğun dönemlerini yaşadı. Maliye, mahkeme harçlarını ödeme, avukat ücreti tahakkuk ettirme rekorları kırdı. Ne öğrencisi, ne velisi, ne de eğitim çalışanları memnun kaldı. Hatta, hemşerisi Vanlılar bile tahammül edemediler ve ipini çektiler. `Bedava kitap' dedi, eyvallah, ama içini boşalttı. Çocuklarımız içi boşaltılan kitaplarla çaresizlikle cahilliğe ve cehalete teslim oldular ister istemez. `Reform' diyerek öğrencilerimizi çaresizliğe itti. 8'nci sınıfta sınava giren çocuklara en büyük kıyağı, sınavları 6- 7- 8 sınıflara yayarak yaptı. Bu durumla gençlerin sınav stresine küçük yaşta başlamalarını sağladı."

`ÖĞRETMENLERİ PERİŞAN ETTİ'

Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, 4-B, 4-C, 4-D uygulamalarına da tepki gösterek, kimsenin ve kendisinin bile akıl erdiremediği icraatların altına imza attığını öne sürdü. Öztürk şöyle devam etti:

"200 bin atama bekleyen gencecik öğretmeni perişan etti. Onlar şimdi ekmeğe muhtaç halde veya bir dershanede karın tokluğuna çalışıyorlar. Öğretmenler kendi girecekleri sınavlara hazırlanmaktan öğrencilerine ders anlatmaya vakit bulamadılar. Uzman öğretmen, başöğretmen, anadolu liseleri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, yurt dışı sınavlar, idarecilik sınavları, müfettişlik sınavları gibi. Hepsini sınav sersemi haline getirdi. Okulda ve evde huzur kalmadı. İnsan hakları evrensel bildirgesinde, anayasada ve bütün din, mezhep ve felsefi inançların tamamının değer verdiği, kutsal saydığı ve korumaya çalıştığı aileleri parçaladınız. Aile fertlerini perişan ettiniz. `Öğrenciyi de öğretmeni de huzursuz et' deseler böyle dahiyane kimse senin gibi icatlar bulamazdı." diye konuştu.

`KADROLAŞMA REKORU KIRDIN'

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görevden alınmış eskimiş bakan, sen ve senin yandaşların birer koltuk için eğitimi mahvettiniz. Ülkenin geleceğini karattınız. Hanelerin ve partinizin ampulünü patlattınız. Kadrolaşma hususunda cumhuriyet tarihinde kırılmadık rekor kalmadı. Eğitimi ne kırat ne de sosyal demokratlar ne de diğerleri senin kadar siyasallaştıramamışlardı. Gidişin olsun dönüşün olmasın."

YENİ BAKANDAN BEKLENTİLER

Yeni bakanın yapılanlardan ders alıp aynı hataları yapmamasını dileyen Öztürk, "İlk kez birinin bir enkaz devraldığına yürekten kaniyiz. Bunu temizlemek ancak ve ancak bir hanım eliyle olabilirdi. Başbakan da zaten bunu bildiğinden, eğitimi ve okullarımızı bir kadına teslim etti. Yeni bakanımızdan tek şey istiyoruz: 'Bir iş yapacağı zaman, bu işin içinde olan bizlere de sorsun'. Başka bir şey istemiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

İLGİNÇ EYLEMLERE İMZA ATTI

Ali İhsan Öztürk, `Kardeşimin katilini Türkiye'de görmek istemiyorum' imza kampanyası, Hitler'in ruhu için helva dağıtma, Papa'ya Sıgır Kalbi göndermek, İsrail Büyükelçiliğine kan gönderme, memurlara zeytin yeme, deveye hendekten atlatma, savunma teknikleri kursu, ipe un serme, ağızla kuş tutma' gibi ilginç eylemlere imza atan sendikacı olarak tanınıyor.

DHA