Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan ziyareti sırasında ANA uçağında gazetecilerle sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül, rektör ataması sırasında YÖK"ün adaylarla ilgili yolladığı dosyadaki gizli notu ilk kez açıkladı.

Vatan Gazetesi"nden Ruşen Çakır"ın yazısına göre Gül"le ilginç diyalog şöyle yaşandı:

Soru: 8 Kasım"da görev süresi dolacak olan Prof. Erdoğan Teziç"in yerine kim atanacak?

Gül bu soruyu cevapsız bırakıyor…

Soru: YÖK"ün başına demokrat, özgürlükçü biri gelse iyi olmaz mı?

Gül bu soruya ilk olarak şöyle yanıt veriyor:

- YÖK"ün başına özgürlükçü bir kişinin gelmesinden herkes memnun olur ama esas olarak sistemi ele almak gerekiyor

Daha sonra Cumhurbaşkanı YÖK"le ilgili ilginç bir açıklama yapıyor:

“Mesela rektör atamaları konusunda inanılmaz şeyler oluyor. Örneğin ilk kez açıklıyorum. Bugüne kadar bir tek rektör ataması yaptım. Göreve geldiğimin üçüncü ya da dördüncü günüydü. YÖK"ten sadece üç ismin bulunduğu bir dosya geldi bana onay makamı olarak. Yanında da bir ihbar notu vardı. İsimlerden biri ile ilgili olarak "eşi kara çarşaflıdır. Fakülteye her gün gelir hocaları tehdit eder"deniyordu. Dehşete düştüm. Rektörlüğe soyunduğuna göre olsa olsa eşi başörtülüdür dedim. Sonra hemen talimat verdim. Araştırdılar "adam bekar"dediler. Belki gizlediği bir şey vardır diye bir daha bakın dedim. "Hiç evlenmemiş" dediler. Düşünebiliyor musunuz, Cumhurbaşkanlık makamına böyle bir dosya geldi.”

YÖK'ten Hurriyet.com.tr'ye özel açıklama: Böyle bir rapor göndermedik

Saygı ÖZTÜRK yazıyor

YÖK Başkanı Erdoğan Prof. Dr. Teziç hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada rektör adaylarıyla ilgili olarak kendilerinin her hangi bir belge eklemedikleri, böyle bir olayın kendileri yönünden bir anlam ifade etmediğini ifade etti.
Teziç az sonra konuya ilişkin geniş bir açıklama yapacak ve Cumhurbaşkanına giderayak sert ifadeler kullanacak.