Beşiktaş'ın '8 milyon Euro'luk fiyaskosu Rodrigo Tabata'nın devre arasında kiralanması fikrine, ağır eleştirilerden çekinen yönetim bu sözlerle sert tepki gösterdi Sezonun ikinci devresinde takıma katılacak olan Matias Delgado'ya yer açmak için yabancı futbolculardan kimi göndereceğini kara kara düşünen Beşiktaş yönetimi, ismi gündeme gelen Rodrigo Tabata'yı veto etti.

Bonservisi 8 milyon Euro'ya alınan Brezilyalı 10 numaranın bir türlü 11'de yer bulamaması, oynadığı maçlarda da istenen performansı sergileyememesi siyah-beyazlıları iyice sıkıntıya soktu.

Bazı yöneticilerin, "Satmasak da sezon sonuna kadar bir takıma kiralık verelim" şeklindeki teklifine, başta başkan Yıldırım Demirören olmak üzere birçok yöneticinin camianın tepkisinden çekindiği için karşı çıktığı öğrenildi.

Yöneticilerin, "Transferine ödenen yüksek rakamdan sonra Tabata'yı devre arasında gönderirsek İnönü Stadı'nda bizi asarlar. Tabata bu kulüpten gidecek ya da kiralanacak son kişi. Onu göndermeye değil kazanmaya bakalım" dedikleri ifade edildi.


Tabata görüşme odasına
Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 6 karşılaşmada sadece 148 dakika forma giyen, ligde ise genelde kulübeye mahkum olan Tabata'yla tatil dönüşü bir görüşme yapmayı planlayan yönetimin, performansını artırmasını isteyeceği gelen haberler arasında
Kulübeye mahkum
Beşiktaş'a büyük umutlarla transfer edilen Tabata, tam anlamıyla kulübeye mahkum oldu. Mustafa Denizli'nin genelde ilk 11'de forma şansı tanımadığı 8 milyon Euro'luk sambacı, oynanan 6 Şampiyonlar Ligi maçında sadece 148 dakika forma giydi. Süper Lig'de 12 karşılaşmada 750 dakika oynayıp 2 kez ağları havalandıran Brezilyalı 10 numara, Türkiye Kupası'nda ise 45 dakika görev yaptı.

Gidecek isimlerin listesi hazırlanıyor
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli devre arasında gönderilecek isimleri büyük ölçüde belirledi.

Batuhan, Erhan, Erkan, Rıdvan, Necip ve Onur'un kiralık olarak verilmesi kesinleşirken, bulduğu şansları değerlendiremeyen Serdar Özkan'ın da gönderilebileceği bildirildi.

Yabancı isimlerden kimin kurban edileceğine henüz karar veremeyen tecrübeli çalıştırıcının, Manisa'nın istediği Holosko'yu gözden çıkarabileceği gelen haberler arasında. İzmir'e giden Denizli'nin başkan Yıldırım Demirören ile 'gidecekler listesi' için bugün telefonla görüşeceği öğrenildi./milliyet