Türkiye'de ise fiyatların dünyadaki rakamlarının da üstünde artışların gerçekleştiğine işaret eden Altıntaş, bir an önce ülkedeki tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi için önlemler alınması gerektiğini savundu.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İP İl Başkanı Aysun Altıntaş, 1980'li yıllardan sonra gelişmiş ülkelerin tarımda ve özellikle insan beslenmesinde temel unsur durumunda olan gıda ürünlerinde piyasayı kontrol eder duruma geldiğini söyledi. Bunun üzerine, küresel ısınma sonucu su kaynaklarının azalmasıyla birlikte üretimde yaşanan azalmaların gıda sektöründe sorunları beraberinde getirdiğini belirten Altıntaş, “İnsanlık önümüzdeki dönemde bu sorunu daha da yakıcı bir şekilde yaşayacaktır. Ama son günlerde yaşadığımız spekülasyonun, küresel ısınma ile bir ilgisi yoktur. Türkiye somutunda bu gerçeği bütün çıplaklığı ile görmemiz mümkün. Dünyada her bakımdan kendi kendine yeten yedi ülkeden biriyken, bugün ise her bakımdan dışa bağımlı duruma geldik. Coğrafyası ve iklimi her türlü gıda ürününü yetiştirmeye elverişli olan Türkiye, tarım ürünü ihracatçısı bir ülke olmaktan ithalatçı bir ülke durumuna geldi. 1980'li yıllardan sonra uygulanan yanlış politikalar sonucunda ekili alan miktarında ve elde edilen ürün miktarlarında azalma yaşandı. Bu da bizi ihracatçı bir ülke konumundan ithalatçı bir ülke durumuna getirdi” dedi.
Başta pirinç olmak üzere son dönemde bazı gıda ürünlerinde aşırı fiyat artışlarının yaşandığına değinen Aysun Altıntaş, gelinen bu noktada devletin piyasaları düzenleyen bir unsur oluşturması gerektiğini ileri sürdü. Temel ihtiyaç maddelerinde yaşanan dışa bağımlılığın önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizen Altıntaş, devletin vatandaşını koruması için gerekli önlemleri alması ve tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi için tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.