Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yapılan başvurularla tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ve 2009 yılından itibaren Hemşerim kartı sahibi olan vatandaşlara yardım paketleri evlerinde ve ihale yolu ile daha önceden belirlenen iş yerlerinde teslim edildi. Önceki Ramazan aylarında yaşanan gıda paketi dağıtım izdihamını engellemek ve gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşların kart yardımı ile daha kolay yardım almalarını sağlamak amacıyla Hemşerim Kart sistemi getirilmişti. Geçen yıl 2 bin 500 hemşerim kart ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

HEMŞERİM KART 4 BİN 500 VATANDAŞA ULAŞTI

Nazilli Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçede belirlenen yoksul ve yardıma muhtaç 4 bin 500 vatandaşa gıda yardımı yaptı. İçerisinde 8 çeşit temel gıda ürününü bulunan Ramazan paketleri hemşerim kartı sahiplerine ve belirlenen vatandaşların adreslerine teslim edildi. Nazilli Belediyesi ramazan ayı nedeniyle gıda yardımlarını bu yıl da vatandaşın ayağına ulaştırdı. Evlerine gıda yardımı ulaştırılmayan vatandaşlar da ihale sonucu belirlenen kuruluşlardan kendilerine verilen hemşerim kartlar ile gıda yardımlarını aldı. Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün oluşturduğu ekiplerle gıda yardımı dağıtımında her hangi bir izdiham veya olumsuzluk yaşanmamasına özen gösterildi.

BAŞVURULAR TİTİZLİKLE İNCELENDİ

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yardımların imkanlar dahilinde gerçekleştirildiğini söyledi. Gıda yardımlarının ihtiyaç sahibi kişilerin kapılarına kadar ulaştırıldığını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Belediyemize yapılan başvurularla belirlenen vatandaşlarımız ve hemşerim kart sahibi olan vatandaşlarımıza hiçbir ayrım gözetmeksizin yardımlar ulaştırıldı. Ayrıca Vatandaşlarımız ellerinde bulunan hemşerim kartları ile belirlenen iş yerine gidip gıda yardımlarını alabildi. Gönül daha fazla insanımıza el uzatmayı isterdi ancak imkanlar dahilinde yardımlarımızı gerçekleştirdik. Sosyal Belediyecilik anlayışı içerisinde 4 bin 500 vatandaşımıza ulaştığımız için mutluyuz” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png