Aydın"da Ocak ayı içerisinde gıda denetimlerinde gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda mevzuata uygun olmayan 4 (Dört) adet işletmeye toplam 22 bin 892-TL idari para cezası kesildi.
Konu ile ilgili Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada; “İl Tarım Müdürlüğümü"zce Ocak ayı içerisinde, 5179 sayılı “Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun” ve 5996 Sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” hükümleri doğrultusunda gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrolörlerince denetime tabi tutulmuştur.
İlimizde toplam, 1.341 adet gıda üretim yeri, 9.820 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunmakta olup, Ocak ayında gıda üretim yerlerine toplam 179 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 550 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda mevzuata uygun olmayan 4 (Dört) adet işletmeye toplam 22.892-TL idari para cezası kesilmiştir. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda ise mevzuata uygun olmayan 10 Adet işyerine toplam; 26.000-TL idari para cezası kesilmiştir” denildi.