Kuşadası’nda gıda ile ilgili faaliyet gösteren otel,motel,restoran,gıda üretim ve tüketim yerlerinin işletme sahipleri ve gıda işi yapan personeline yönelik ‘Gıda Güvenliği ve Hijyen’ konularının ele alındığı seminer büyük ilgi gördü.
Kuşadası Ticaret Odası Salonu’nda gerçekleşen ve gıda ile ilgili tüm işletme sahipleri ve hizmet sektöründe çalışan garson, aşçı, satın alma görevlileri ile depocuların büyük ilgi gösterdiği seminere konuşmacı olarak, Kuşadası Tarım Müdürü Hasan Gözmen ile Aydın Tarım Müdürlüğü’nde görevli uzmanlar Gıda Mühendisi Çiğdem Günakın ve Veteriner Hekim Öznur Yılmaz katıldı.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ile meslek komitesi üyelerinin de izlediği seminerin açılış konuşmasını Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen yaptı. Kaymakam Mustafa Esen gıda işi ile uğraşan tüm işletmelerde hijyenin önemli olduğunu, bu yüzden işletmelerin temizlik konusuna dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, “Düzenlenen bu seminerlere daha çok ilgi gösterilmesi gerekiyor. Herkesi işletmesinde gerekli gıda güvenliğini sağlaması konusunda özverili olmaya davet ediyorum” dedi.
Kuşadası Tarım Müdürü Hasan Göçmen ise konuşmasında Kuşadası’ndaki uygulamalardan örnekler vererek yapılan işlemleri istatistiklerle anlattı.
Gıda güvenliği seminerinde konuşan Gıda Mühendisi Çiğdem Günakın ise değişen yasalar ile tarladan sofraya gıda güvenliğini sağlama konularında katılımcılara bilgi verdi. Günakın ayrıca, işletmelere gıdaları hazırlayan kişilerin giydikleri iş kıyafetlerinin düzenine de değinerek, ambalajlama konusunda da ayrıntılı açıklamalar yaptı. Daha sonra konuşan Veteriner Hekim Dr. Öznur Yılmaz ise tarladan, vatandaşa uzanan gıda zincirinin büyük özen gerektirdiğini belirterek, bu konuda slaytlar eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi. Konferansın son bölümünde slayt sunumu yaptı. Seminerin son bölümünde otel, motel, restoran, gıda üretim ve tüketim yeri işletme sahiplerinden oluşan katılımcılar konu ile ilgili sorular sordular.

16.20110528112436.jpg