Kuşadası Ticaret Odası tarafından "Gıda Güvenliği" konusunda konferans gerçekleştirildi. Kuşadası"nda gıda ile ilgili faaliyet gösteren otel,motel,restoran,gıda üretim ve tüketim yerlerinin işletme sahipleri ve gıda işi yapan personeline yönelik "Gıda Güvenliği ve Hijyen" konularının ele alındığı konferans büyük ilgi gördü.
Kuşadası Ticaret Odası Salonu"nda gerçekleşen ve gıda ile ilgili tüm işletme sahipleri ve hizmet sektöründe çalışan garson, aşçı, satın alma görevlileri ile depocuların büyük ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak Aydın Tarım Müdürlüğü"nde görevli uzmanlar Gıda Mühendisi Çiğdem Günakın ve Veteriner Hekim Öznur Yılmaz katıldı.
Konferansın açılışında konuşan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, gıda işi ile uğraşan tüm işletmelerde hijyenin büyük önem taşıdığını, işletmelerin temizlik konusuna dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Daha sonra konuşan Kuşadası Tarım Müdürü Hasan Göçmen ise gıda güvenliğinin önemine dikkati çekerek, Kuşadası"nda yapılan denetimler ve denetime tabi tutulan işyerleri ile kesilen cezalar hakkında da istatistiki bilgiler verdi.
Gıda güvenliği konferansında konuşan Gıda Mühendisi Çiğdem Günakın ise değişen yasalar ve tarladan sofraya gıda güvenliğini sağlama konularında katılımcılara bilgi verdi. Günakın ayrıca, işletmelere gıdaları hazırlayan kişilerin giydikleri iş kıyafetlerinin düzenine de değinerek, ambalajlama konusunda da ayrıntılı açıklamalar yaptı. Daha sonra konuşan Veteriner Hekim Dr. Öznur Yılmaz ise tarladan, vatandaşa uzanan gıda zincirinin büyük özen gerektirdiğini belirterek, bu konuda slaytlar eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi. Konferansın son bölümünde nasıl olması gerektiğini, fotoğraflarıyla tanıtan slayt sunumunu yaptı. Konferansın son bölümünde otel, motel, restoran, gıda üretim ve tüketim yeri işletme sahiplerinden oluşan katılımcıların sorularıyla son buldu.
Konferansın kapanışında ise Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ile Başkan Yardımcıları Bülent Bakyaz ve Nejat Özalp tarafından, Kuşadası Tarım Müdürü Hasan Göçmen ile konferansa konuşmacı olarak katılan Aydın İl Turizm Müdürlüğü uzmanlarına teşekkür plaketi verildi.