BDP Hakkâri Milletveki Hamit Geylani, Yüksekova"da “Mezit” imzalı bildiriler dağıtılmasını “devlet destekli kontrgerilla eylemi” olarak nitelerken, “Ama başarıya ulaşma şansları yok, sonları hüsran” dedi.

BDP Hakkâri Milletvekili Hamit Geylani, Yüksekova ilçesinde dağıtılan “Mezit” imzalı küfür içeren bildiriden devlet yetkililerinin bilgi sahibi olduğunu savunarak, “Derin devlet Hakkâri coğrafyasında provokasyon peşinde” iddiasında bulundu.
Terörist Abdullah Öcalan"ın “Demokratik Özerklik” için pilot bölge olarak işaret ettiği Yüksekova"da geçtiğimiz günlerde Kürtlere yönelik küfür içeren bildiri dağıtılması, ardından bir kuyumcunun maskeli bir kişi tarafından soyulmak istenmesi, son olarak da ilçenin merkezi noktasına piknik tüplü bomba bırakılması gerginliğe yol açtı. İlçede yaşanan gelişmeleri Milliyet"e değerlendiren Geylani, olayları “devlet destekli kontgerilla eylemi” olarak nitelendirirken, şunları kaydetti:

Provokasyon peşindeler

“Bu olayı yaratan güç olaydan iki gün önce iki plakasız araçla herkesin herkesi tanıdığı Yüksekova gibi bir yerde bildiri dağıtıyor. Bildiride genel olarak Kürt halkına özel olarak da Hakkâri ve Yüksekova halkına en ağır küfürler ve hakaretler içeriyor. Bu bildiride bir de uyarı, tehdit ve hedef gösterme var. Diyor ki, "Pazartesi günü iş başındayız, yapacağımızı göreceksiniz." Süresiz ateşkes varken, genel seçimler yaklaşırken, mart ayının demokratik eylemlilikler ayı olmasını da dikkate aldığınız zaman, derin devletin bölgede, özel olarak da Hakkâri coğrafyasında bir provokasyon yarattığı düşüncesindeyiz. Çünkü bunu kanıtlayan ipuçları ortada. Hakkâri"deki halk bir bütün olarak barış ve demokrasi yanlısı her demokratik eylemde de birliğini beraberliğini sergileyelen bir yapı.”

Başarı şansları yok

Kuyumcuyu soymaya kalkan maskeli kişinin polis lojmanları çevresinde izini kaybettirdiği iddiasının araştırılmasını isteyen Geylani, devletin tüm bu gelişmelerden haberdar olduğunu ileri sürdü. Geylani, şöyle devam etti:

“Devletin bu bildiriden haberi olduğu halde harhangi bir önlemi almaması bütün bu kuşkuları ortaya çıkarıyor ve adeta buyrun işbaşı yapın diyor. Bu karanlık grup da işbaşı yapıyor. Önlemini almıyorsa kimdir bu bildiriyi dağıtan? O karanlık güçlerin 50 katı gelse, karanlık pis işlerle başarı elde etme şansı yoktur.”

Milliyet