İnternet üzerinden açık artırma yöntemiyle satış yapan 'altivi. com' sitesinin sahibi gece hayatının tanınan simalarından işadamı Mehmet Germiyanlıgil hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Sabah'ın haberine göre mağdurların kredi kartlarını izinsiz kullanarak harcama yaptığı iddiasıyla 24 yıla kadar hapsi istenen Germiyanlıgil'in henüz yakalanamadığı ve savunma vermekten kaçındığı iddia edildi.

İddiaya göre Mehmet Germiyanlıgil'in 6 yıl önce ticaret siciline kaydolan Al Satış Aracılık Hizmetleri Ticaret adlı şirketi, elektronik bilgisayar, internet analog, dijital televizyon geniş bant yayıncılığı, diğer tüm telekomünikasyon ve iletişim teknolojileri dağıtım ve yayıncılığı dahil olmak üzere her türlü mal ve hizmetin satılması ve pazarlanması ile aracılık faaliyetinde bulunmak amacıyla kuruldu. Şirket bünyesinde 'altivi.com' adlı internet sitesi de faaliyete geçirildi.

İZİNSİZ HARCAMA İDDİASI
Altivi.com sitesinde daha sonra mağdurlar Ahmet Ö., Ali Y., Cihangir C. ve İbrahim M.'nin kredi kartları kullanıldı. Mağdurların izni ve bilgileri dışında kredi kartlarından 12 kez yaklaşık 10 bin lira harcama yapıldı. İddianamede şüpheli Mehmet Germiyanlıgil'in sahibi olduğu siteden yapılan harcamaların kredi kartı ekstresi bilgilerinden anlaşıldığı öne sürüldü. Müştekilerin şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında şüpheliye, 5 ay önce 'kredi kartının kötüye kullanılması' suçundan 6 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Ancak kendisine tüm aramalara rağmen ulaşalımayınca hakkında yakalama emri çıkarıldı.