Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP) Aydın Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, programa üye olarak biner lira mekro kredi imkanından yararlanmaya hak kazanan kadınlarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada, kadın girişimcilere yönelik sağlanan mikrofinans kredi destek programı ile ilgili detaylı bilgi alındı ve ajansın faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Mikrokredi uygulamasının bir iş yapacağım deyip, sermaye sıkıntısı çeken bayanlara yönelik bir yardım programı olduğunu anlatan Yılmaz, "Ev hanımlarına mikro kredi sloganıyla faaliyet gösteren bu programa başvuranlar, yapacakları işe göre belirli miktarlarda kredi alabiliyor. Ancak verilen bu mikro kredi tamamıyla faizsiz. Klasik bankacılık anlayışının tersi düşünülerek verilen bu kredilerde faiz olmadığı gibi kredilerinizi ödeyemediğiniz zaman icralık da olmuyorsunuz" dedi.

Yılmaz, kadın girişimciler tarafından mikrofinans programına yoğun bir ilginin olduğunu ve Aydın ilinin, şu ana kadar kullandırılan kredi miktarı bakımından Ege Bölgesi'nde ilk sıralarda yer aldığını belirten Yılmaz, 2008 yılında faaliyete başlayan şubelerinin 25 Temmuz 2012 İtibariyle 578 grup halinde bin 398 kadına toplam 3 milyon 988 bin 593 lira kredi imkanı sağladığını kaydetti.