2018 yazında Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş ile yaptığımız ilk görüşmeyi çok iyi hatırlıyoruz. Daha kendisinin adaylığı belli değildi ama dilinde Germencik ile ilgili çok sayıda projeler vardı. Projeleri ardı arkasına çok iyi anlatıyor, ilçenin geleceğine yönelik projeksiyonları bizim zihminize çiziyordu. Henüz belediye başkanı adayı olmamasına rağmen ilçenin kırsal mahallalerini iki defa ziyaret ettiğini anlatırken gözleri Işıldıyordu.

Büyükşehir Kanunu sonrası oluşan yeni durumda ilçe belediyelerinin zora düştüğünü, Germencik Belediyesi’nin geniş bir coğrafyaya hizmet vermesi gerektiğini, buna bağlı olarak işlerinin çok zor olduğunu, ayrıca Germencik halkının ekonomik olarak giderek geriye doğru gittiğini, kendilerinin bu gidişi olumlu yöne çevirmek için çalışacaklarını söylediğinde zor bir işe giriştiği anlaşılıyordu.

Adaylığının gerçekleşmesi üzerine yoğun bir proje atağına giren Fuat Öndeş bu projelerini en küçüğünden en büyüğüne tüm ilçe halkına bıkmadan anlatıyordu. Seçim çalışmalarında performansını gördüğümde onun Germencik Belediye Başkanı olması için doğru karar olduğunu anlamıştık. Bu kararın ne kadar isabetli olduğunu seçildikten sonra yaptığı kritik hamlelerle herkese daha iyi gösterdi. Belediyenin o kadar borcuna rağmen kısa sürede küçük dokunuşlar ile ilçede oldukça derin izler bırakmaya başlamıştı bile.

Başkan Fuat Öndeş yaptığımız bir görüşmede halkın ekonomisine dokunmak için İNYA projesinden söz ettiğinde heyecanlanmıştık. Bu görüşmeden kısa bir süre sonra kent meydanında satış merkezini yaptığında, konu ile ilgili yurt içi ve yurt dışı ziyaretleri gerçekleştirdiğinde ve bu projeyi Gerkoop ile desteklediğinde olabilirliğin yüksek olduğunu gördük. Başkan Fuat Öndeş Gerkoop ile ilçede hayvancılığın ve süt ürünlerinin gelişmesini desteklemeyi planlıyordu. Bunları yaparken yem ürünleri üreten çiftçilere de destek vermeyi de düşünmüştü. İlçede faaliyet gösteren çok sayıdaki kooperatif artık tek çatı altında birleşip daha verimli hale gelecekti.

Başkan Fuat Öndeş'in göreve geldikten sonraki ilk incir sezonunda yaş incir satışlarına bile düzen getirmesi, üreticinin ürününün pazarlanmasına yardımcı olması ile halkın yanında bir başkan olacağını anlaşılmıştı. Yeri gelmişken Selatin Köy Pazarı ile kırsal yerleşmelerin ekonomisine yaptığı katkılardan söz edelim istedik. Selatin Köyü yürüyüş yolları üzerinde bulunan bir mahalle olması nedeniyle böyle bir üretici pazarı ile desteklenmesi gayet yerinde oldu. Zamanla burası diğer ekonomik aktivitelerin gelişmesi ile adından daha fazla söz ettirecek, ilçenin önemli cazibe alanlarından biri olacaktır.

İncirden zeytine çeşitli ürünlerin bulunduğu ürün yelpazesi ile hizmet verecek olan İNYA'nın satış ofisi görkemli bir törenle açıldı. Böylece Başkan Fuat Öndeş halkın ekonomisine kısa sürede dokunmaya başlamış oldu. Elbette İNYA ürünleri sadece burada satılmayacak, ilçede de ilimizin diğer ilçelerinde yer alan birçok noktada satışa sunulacak olan ürünler internet ortamında da satılacak. Böylece üreticinin dökme olarak sattığı kuru incir, Sofralık Zeytin ve zeytinyağı gibi ürünler katma değer oluşturacak şekilde satılarak üreticinin cebine daha fazla para girmesi sağlanacaktır.

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş ilçenin her yerinde alt yapı çalışmalarına verdiği önem ile mahallelerin yollarını yenileme çalışmaları ile uyguladığı sosyal belediyecilik çalışmaları ile de büyük bir başarı elde etmiştir.

Bu kadar kısa sürede halkı için bu kadar çok gayret eden, emek veren, adeta çırpınan belediye başkanı az bulunur. Bu nedenle Başkan Fuat Öndeş alkışı hak diyor. Kendisine bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.

Çalışanlar, kötülük düşünmeye vakit bulamazlar. "Çalışmayanlar ise, kendilerini kötülükten kurtaramazlar." (Hz.Ali)