Bir dönem TRT için çekilen ve Orhan Kemal'in aynı adlı romanından diziye uyarlanan "Hanımın Çiftliği" dizisinin yeniden çekileceği gündeme gelmişti.

Başrollerinde İlknur Bozkurt, Fikret Hakan, Bulut Aras ve Meral Orhonsoy'un oynadıkları dizi, unutulmazlar arasına girmişti.

Yönetmenliğini Faruk Teber'in yapacağı dizinin yeniden çekilmesi için hazırlıklar sürerken başrolünde Özgü Namal ve Halit Ergenç'in oynayacağı konuşulmuştu. Ancak daha sonra Halit Ergenç'in başka projeleri nedeniyle oynamaktan vazgeçtiği de gündeme gelmişti.

Ergenç'in yerine, uzun süredir televizyon dizilerinde yer almayan Mehmet Aslantuğ düşünülmekte. Aslantuğ'un bu teklifi kabul edip etmediği henüz netlik kazanmasa da eğer kabul ederse, 'Bir İstanbul Masalı'ndan sonra uzun süredir ekranlara ara vermesi nedeniyle hayranlarının merakla beklediği Aslantuğ da Hanımın Çiftliği ile yeniden ekrana dönmüş olacak.

Adana'da çekilmesi planlanan dizi için mekan arayışlarının da devam ettiği edinilen bilgiler arasında.  (Televizyon Gazetesi)