Merkezi Kuşadası"nda bulunan Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD)"nin genel sekterliğini de yapan çevre dostu Juergen Glaser, dernek olarak bölgede çevre bilincinin yaygınlaşması ve çevre kirliliğinin önlenmesi için birçok çalışmalara katıldığını belirtti. Doğanın tahrip edilmesine ve çevre kirliliğine üzülen Glaser, bu konuda çevre duyarlılığı oluşturmak ve mesaj vermek için, doğaya atılan içecek kutularından yapmış olduğu geri dönüşüm robotunu EKODOSD'a hediye etti.
Yaşamını Kuşadası"nda sürdüren ve çevre konusunda aktif çalışmaları ile dikkat çeken Juergen Glaser, "Maalesef kıyılarımız, denizlerimiz ve kentlerimiz çevre bilinci olmayan, kendi varlıklarından başkasını düşünmeyen kişilerce kirletilmektedir. Ekolojik dengenin sağlanması ve yaşanabilir bir dünya için, herkesin çevresine karşı duyarlı ve hassas olması gerekmektedir. Bu atıkları temizlemek için bizim gücümüz yetmez. Önemli olan atılan atıkları temizlemek değil, doğaya atılmalarını önlemektir" dedi.

Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ise eğitim kurumlarındaki öğrencilerde çevre bilincinin gelişmesi ve çevresel farkındalık oluşturulması için, Juergen Glaser'in yapmış olduğu geri dönüşüm robotunun güzel bir mesaj vereceğini düşündüklerini ifade etti.

Sürücü de, "Günümüzde çevre bilincinin yaygınlaşması, özellikle bizim gibi turizm kentlerinde yaşayanlar için çok önemlidir. Çünkü çevre bir turizm kaynağıdır. Turizmin var olması ve sürdürülebilir bir turizmin gerçekleştirilebilmesi için çevrenin yaşaması gerekmektedir. Çevreye duyarlı her insan, yaşamış olduğu ve kazanç elde ettiği kente sahip çıkmalı ve her türlü kirliliğe tepki göstermelidir" diye konuştu.