TOPKAPI Sarayı"ndaki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası konserinde, 75 yaşındaki keman virtüözü Ayla Erduran 2"nci eserde tansiyonu düşünce baygınlık geçirdi. Ayağa kalkıp konsere devam eden Erduran 4"ncü eserde tekrar bayılınca hastaneye kaldırıldı.

Ayla Erduran konserde bayıldı


Polis yoğun önlemler aldı

Organizatör Hakan Erdoğan"ın hedef gösterilmesi ve 11 Temmuz"daki İdil Biret Konseri"ni Alperen Ocakları"na mensup bir grubun “Şarap içiliyor” diye basması nedeniyle Topkapı Sarayı"ndaki konser öncesi polis, yoğun güvenlik önlemi aldı.

Sarayda ambulans yoktu

Saat 20.30"da sahneye çıkan Ayla Erduran 21.30"da tansiyonu düşünce baygınlık geçirdi. Yere düşen Erduran çevredekilerin yardımıyla ayağa kalktı ve konsere devam edebileceğini söyledi. Ancak 4"ncü eserde tekrar bayılınca izleyiciler arasındaki bir doktor müdahale etti. Doktor, kemancı Erduran"ın hastaneye kaldırılması gerektiğini belirtince ambulans istendi. Ancak Topkapı Sarayı"nda ambulans olmadığı için 112 Acil Servis ambulansının gelmesi beklendi. Erduran, ambulansla konulurken izleyicilerden büyük alkış aldı. Sedyede sanatseverleri alkışlayan Erduran, Çağlayan"daki Florence Nightingale Hastanesi"ne kaldırıldı. Erduran"ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Konsere Erduran"ın hastaneye kaldırılmasının ardından devam edildi. Saint-Saens, Borodin, Albeniz, Sarasate, Ravel ve Çaykovski"nin eserlerinin yorumlandığı konsere Güler Sabancı başta olmak üzere sanat ve iş dünyasından pek çok isim geldi. Bu arada izleyiciler Topkapı Sarayı"nda ambulans olmamasını eleştirdi.


Vatan