İHLAS SON DAKİKA - HACETTEPE Üniversitesi'nde önceki gün yaşanan ve YÖK Başkanı Özcan'ın telefonunun ardından çözülen türban sorununu AKŞAM'a anlatan Rektör Uğur Erdener, 'YÖK Başkanı'nın kendisine kadar ulaşan bir konuda beni araması gayet doğal. Sayın Özcan'la yakın bir hukukumuz var. Zaten sorunu tutanağa bile gerek kalmadan aştık' dedi. Rektör Erdener, şunları söyledi:

TUTANAĞA BİLE GEREK KALMADI: Konu YÖK Başkanımız'a kadar ulaşmış. Sayın Özcan beni telefonla aradığında, sorunun zaten çözümü için uğraşıyordum. Bazen YÖK Başkanımız'ın da söylediği gibi, tutanak düzenledikten sonra öğrencinin derse girmesi sağlanıyor. Önceki gün karşılaştığımız durumda tutanağa bile gerek kalmadan çözüldü. YÖK Başkanımız'ın telefonunu bir müdahale olarak algılamadım. Beni araması gayet doğal. Sayın Özcan'la yakın bir hukukumuz var. Sık sık oturur konuşuruz, fikirlerimizi alır, kendi düşüncelerini de bizimle paylaşır. YÖK'ün, üniversitelerin işleyişi konusunda zaman zaman rektörlere sözlü talimatları da olur.

YERLEŞİK KURALLAR KOLAY DEĞİŞMİYOR

Üniversitelerde, uzun yıllar sonucu oluşmuş yerleşik kurallar, kolay kolay değişmiyor. Özellikle kılık kıyafet konusundaki esnekliklerin sağlanması zaman alıyor. Sık olmasa da önceki gün yaşanan sıkıntıya benzer sorunlarla karşılaşıyoruz. Kılık kıyafetle ilgili problemler daha çok tıp fakültelerinde yaşanıyor. Sorunun, fakülte hastanesindeki bir serviste çalışan personelin tabi olduğu kılık kıyafet kurallarıyla, öğrencilerin tabi olduğu kurallar farklı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Önceki gün yaşanan sıkıntı da Tıp Fakültemiz'de gerçekleşti.
Akşam