"Ben hayata böyle tutunuyorum. Mesela benim yaşıtlarımın çoğu diş bile çektirmemiş!"
Son dönemde 'Çılgın Kanal' dizisiyle adından söz ettiren ünlü oyuncu Tulu Çizgen, yaptırdığı estetik ameliyatlarla yılları geri sardı!

Geçtiğimiz günlerde katıldığı 'Orada Neler Oluyor' programında ikinci eşiyle ilgili söylediği "İkinci eşim benden 17 yaş küçüktü. Dokuz yıllık evliliğimiz süresince ayda 3-4 kez başkalarıyla birlikte oluyordu. Önce kızdım, bağırdım, çağırdım. Sonra ana-oğul gibi oluverdik" sözleriyle gündeme gelen Çizgen, ilk estetik ameliyatını bundan on sene önce yaptırmış.

"Sadece aldatıldığım için estetik ameliyat yaptırmadım ama ilişki bitince insan kendini yenilemek istiyor" diyen ünlü oyuncu ekledi: "Ben bir karakter oyuncusuyum. Bu ameliyatlarla 20 yaş gençleştim. Şimdi rol bile kaybetmiş olabilirim ama ben böyle çok mutluyum..."

ÖĞRENCİ GİBİ OLDUM

* Daha önce hiç estetik ameliyat olmuş muydunuz, yoksa bu bir ilk miydi sizin için?
On sene önce yaptırmıştım. O zaman evliydim yani aldatılmış falan da değildim, çok kilo vermiştim, göğüslerim sarkmıştı kilo verdiğim için. Göğüslerime yarım implant koydular. İki sene önce de komple her yerimi yaptırdım. Ayrıca, 2-3 ayda bir yüzüme botoks yaptırıyorum mutlaka.

* Peki, doktorunuzu nasıl seçmiştiniz?
Onun artık öğrencisi gibiyim. Tabii bu bedava demek değil. Bir doktor tavsiye etmişti. Ameliyattan çıktığında biraz acın oluyor, böğürüyorsun ama sonra hatırlamıyorsun... Ne korkardım burnumdan ameliyat olmaktan, halbuki hiçbir şey yokmuş...

* En son hangi operasyonları geçirdiniz?
Göğsümü toparlattım. Sarkan bacaklarımı çorap gibi çekip toparladılar. Bir de karnıma lifting yaptırdım. 23 kilo verdim ilk etapta. Böyle olunca da vücut sarkıyor. Elmacık kemiklerime askı yapıldı, toparlattım. Dudağımda ve gözümde hiçbir şey yok. Gerçi şimdi sekiz kilo aldım ama kiloyu verirsem de yüzüm çökecek, hadi bakalım bir daha yaptır, paralar boşa gidecek.

* Nasıl bu kadar kilo verdiniz? Diyetisyen eşliğinde mi yoksa spor yaparak mı?
Kendi kendime verdim. Ben spor yapamıyorum. Belimde kayma olduğu için ne egzersiz yapabiliyorum ne de yürüyebiliyorum. Ama şu hayatta en çok kıskandığım şey, yiyip yiyip kilo almayan kadınlar!

* "Aldatıldıktan sonra estetiğe bir ev parası harcadım" demiştiniz, bu doğru mu?
O işin esprisi. Ben evliyken de ameliyat yaptırdım. Ama tabii ki ilişki bitince ve yaş ilerleyince insan kendini yenilemek istiyor. Eskiden bu imkanlar yoktu, bu kadar teknoloji yoktu ama şimdi var.

* Daha önce estetik ameliyatı olsaydınız sizce aldatılmaz mıydınız?
Hep kilolu bir kadındım ben. Bu zaten, bir süre sonra başka bir hal alıyor. Hep bakacaksın kendine. Ama bu sadece kadın için değil. Erkek için de geçerli. Erkek de deforme oluyor; onlar göbek yapıyor. Ama tabii, ruhunda zamparalık olanlar kendine bakıyor. Kendini her zaman yenileyeceksin. Sadece eşin için de değil. Kendin için. Ben kendim için yaptırıyorum her şeyi. Çünkü böyle mutlu oluyorum.

* Aldatılan kadınların bazıları nafakayla estetik yaptırıyorlar, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Nafaka alacak kadar zengin kocam hiç olmadı! Bunlar çok ağır kompleksler. Karşılıklı bitiyor bir şeyler. Ben ruh hastası değilim, şizofren de değilim. Ayrıldığım eşlerimden hepsiyle can ciğerim. Bir şey olduğu zaman hepsi koşar.

BACAKLARIM BENİ YORDU

* Sizi en çok yoran hangi ameliyatınız oldu?
Bacak germe operasyonuydu.. Çünkü bacaklar hareketli yerler. Çok zor bir ameliyat. Hem riskli hem en zor ameliyatlardan biriydi. Hatta 'Ruhsar' dizisini çekiyorduk o zamanlar. Yürüyemiyordum. Yönetmenimiz bana oturacağım bir rol verdi, gittim daha dikişlerim duruyordu. Elimde örgüm; iki büklüm oynadım ama ne acılar çektim anlatamam...

* Sizce kadınlar estetik ameliyatı yaptırmalı mı?
Evet, bu imkanlar varken sonuna kadar kullanılmalı. Estetikçilerle bir röportaj yaptığınızda erkekler ve ev kadınlarının bizden daha çok estetik ameliyat yaptırdığını öğrenebilirsiniz. Ama hiçbir sorun yokken yüzle oynamak yanlış.

Tulu Çizgen'in güzellik diyeti:

Sabahları: Bol domates ve salatalık ayrıca yağsız olmak kaydıyla beyaz peynir.
Ara Öğün: Öğlen meyve.
Akşam: Kocaman bir yeşil salata. Bol karnabahar, brokoli, domates biraz yağsız ton balığı sadece limonla. Sigara ve alkol yok. Asitli içeceklerden uzak durmak gerekiyor.

ZAYIFLIK HİÇ YAKIŞMADI!

* Daha güzel olmak için mi yoksa daha genç olmak için mi ameliyat oldunuz?
İkisi birbirine o kadar bağlı ki. Bunları yaparsanız zaten 15-20 yaş gençleşiyorsunuz. Ancak alt yapı da önemli. Çok çirkin bir insanı da güzelleştiriyorlar. Ama mutlaka bir şeyler kalıyor. Ben gençliğimde de çok güzel bir kadındım. Çok zayıflık bana yakışmadı. Bundan 25 sene önce, 'Perihan Abla' döneminde kilo verdiğimde, 49 kiloya kadar düştüm... Bana hiç yakışmadı. İki sene önce ameliyat olmadan tam 17 kilo verdim. Hastaneye geldiğimde bana, "Siz ne yaptıracaksınız, çok zayıflamışsınız" dediler.

GARGAMEL GİBİYDİM!

* Devamı olacak mı bu ameliyatların?
Vücudum için hiçbir şey düşünmüyorum. Ben bu ameliyatları yaptırırken birçok rolü kaybetmiş olabilirim. Ama şu anda istediğim karaktere bürünebilirim. Zaten artık şov programları yapmak istiyorum. Bir de ben bu estetikleri yaptırırken burnumu bir cama geçirmiştim. Burnum Gargamel gibi uzamış. Bülent Ersoy, "Git şu burnunu yaptır, çok çirkin" dedi. 60'ımda burun ameliyatı oldum. Doktorum Prof. Dr. İsmail Kuran burnumu törpüledi. Ben hayata böyle tutunuyorum. Mesela benim yaşıtlarımın çoğu diş bile çektirmemiş.

CESEDİMİ BİLE VERİRİM

* Çevrenizden nasıl tepkiler aldınız, beğendiler mi?
Arkadaşlarım, çevrem sağ olsunlar beğendiler. Herkes "Çok güzelsin" diyor. Bu benim çok hoşuma gidiyor, hayata bağlıyor. Kendimi çok hoş hissediyorum. İki film çektim, 'Recep İvedik'te mayo giydim.

* Mimiklerinizi kaybedersiniz diye hiç korkmadınız mı?
Hayır. Doktorum Prof. Dr. İsmail Kuran'a cesedimi bile teslim ederim. O kadar güveniyorum kendisine. Gittim, 'Şu karnımı bir kez daha yapsanız' dedim. Ama o bana 'Ben bu karına dokunamam' dedi. İstediğimi yapmadı, böyle iyi bir doktor.../sabah