IRIN"in haberine göre, bir gün okuldan alınıp babasının evinden başka bir köydeki hiç tanımadığı bir adamın evine gelin gönderilen 10 yaşındaki Ayşe, yemek pişirmek, temizlik yapmak ve yaşlı kocasıyla seks yapmaktan ibaret olan evliliğinin ilk gecesinde yaşadığı dehşeti şu sözlerle anlattı: “Yere bir çarşaf serdi, beni üzerine yatırdı. O şeyden sonra kanama oldu. Canım o kadar yandı ki ağlayıp bağırmaya başladım. O günden beri o adamı ölümün kendisi olarak görüyorum.” IRIN ajansına göre, bir hafta süren dayak ve ağlamalardan sonra damat tarafı Ayşe"nin babasını çağırarak, kızlarını geri alıp 200 bin Yemen riyali (1000 dolar) başlık parasını geri vermesini istedi.

Adı gizli tutulan baba bir ilaç yapıp kızına içirdi. İçtiği ilaçla başı dönen Ayşe"nin tekrar kocasıyla yatması istendi. Habere göre çıkan her sorunda bilinmeyen bir ilaç içirilip sakinleştirilen Ayşe iki yıl sonra evden kaçtı.

IRIN ajansı bugün 12 yaşında olan Yemenli kız çocuğunun, Yemen yasalarından dolayı halen kocasından boşanamadığını yazdı. Yemen yasalarına göre kız çocuklarının 15 yaşından önce evlendirilmesi yasak. Ancak anne babasının rızasıyla evlendirilen çocuklar için herhangi bir kısıtlama yok. Bu çocukların boşanması davası açabilmesi için ise yine 15 yaşını doldurması gerekiyor.

Ayşe"nin avukatı Şada Muhammed Nasır ise yapılan şeyin “evlilik” değil, “tecavüz” olduğunu söyledi.

Milliyet